BK AC

Geplaatst op Geupdate op

annelienDag 2 van het Belgisch kampioenschap alle categorieën staat traditioneel in het teken van de finales en de kampnummers. Voor juniore Annelien Beelaert was het haar tweede AC-kampioenschap in het Koning Boudewijnstadion. Anouska Hellebuyck (DEIN) daarentegen is reeds een echte routinier op dit kampioenschap. Beiden deden het, elk op hun niveau, voortreffelijk.

Ons overzicht beginnen we bij Annelien. Net als vorig jaar pakte ze onmiddellijk in haar eerste poging uit met een nieuw PR. Haar discus viel op de lijn van de 40m.  Die was echter niet correct getrokken want er werd immers 38m88 opgemeten. Uiteindelijk bleef het bij deze afstand en dwong ze zo een mooie 7de plaats af. Bij het speerwerpen verliep het haar iets minder. Daar werd ze 12de met 33m59. Wat hinder aan de heup en extra vermoeidheid na het discuswerpen waren hier wellicht de boosdoener.
In dezelfde wedstrijd zorgde Anouska met haar eerste 2 ongeldige pogingen voor wat extra spanning. Gelukkig was haar 3de worp beter en haar 4de was de beste vandaag. Met 50m69 overschreed ze opnieuw de kaap van de 50m en won zo haar 3de Belgische AC-discustitel.

Dikke proficiat dames!

Uitslag

 

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s