Nina!

Geplaatst op Geupdate op

img_1791
Nina Denolf

Het BK meerkamp op 1 en 2 februari in Louvain-la-Neuve, kondigde zich heel interessant aan. Eerstejaars juniore Nina Denolf had iets recht te zetten na haar ongelukkige 5-kamp van vorig jaar. Toen liet ze immers 3 ongeldige sprongen noteren in het verspringen, één van haar sterkste nummers. Hanne Maudens verging het vorig jaar heel goed met een schitterende prestatie die haar een ticket voor het EK in Glasgow opleverde. Dit jaar verliep de opbouw in eerste instantie wat rustiger door een blessure. Na Kerst trok ze 3 weken naar Zuid-Afrika om er hard te trainen, gevolgd ook nog enkele examens! Misschien niet de meest optimale voorbereiding… Hoe beiden het er van af brachten, kan u hieronder lezen.

img_1789
Hanne Maudens

We beginnen het overzicht bij Hanne. Zij begon sterk op de horden met 8″64 (987p). Het hoogspringen voelde goed aan en ook technisch was het goed. Dit vertaalde zich echter niet onmiddellijk in de hoogte. Met 1m70 (855p) bleef ze wat op haar honger zitten maar tankte wel vertrouwen voor het vervolg van het seizoen. Daarna was het de beurt aan het kogelstoten. Ze stootte een zeer regelmatige reeks met als beste 13m53 (763p). Knap resultaat tijdens een meerkamp en net als bij hoog een goed gevoel met de wetenschap dat er nog heel wat “rek” op zit! Tijdens het verspringen kende Hanne wat pech. Haar eerste sprong was heel ver maar ongeldig… dus met wat extra voorzichtigheid naar sprong 2. Hierbij liet ze 6m25 (927p) opmeten. Haar 3de sprong was terug ongeldig. Tijdens de afsluitende 800m was het moeilijk om volledig tot het uiterste te gaan daar er niet echt nog iets van af hing. Ze finishte in 2’18″75 (841p). Hanne werd uiteindelijk 2de met 4373 punten.

3b98c1bd-1f18-410e-9664-d73ee4f53584Ere wie ere toekomt vandaag… Nina krijgt het laatste woord! Wat een dag beleefde zij vandaag! Zij begon heel sterk op de 60m horden met een nieuw PR van 9″40 (828p). Het hoogspringen werd aangevangen met een bang hartje. Nina sukkelt immers al een tijdje met de enkel waar ze vooral bij hoog veel last van heeft. Tot 1m50 (621p) ging het goed, daarna speelde de enkel te fel op en kon ze zich niet meer verbeteren. Daarna kwam het kogel stoten dat in het verleden toch voor wat onzekerheid zorgde. Het hard blijven trainen op deze discipline en enkele goede wedstrijden in’t recente verleden maken dat er nu met meer vertrouwen in de kogelring gestapt werd. Bij haar eerste worp bleef ze slechts 1cm onder haar PR. Dit gaf een boost om beter te doen. Nina knalde bij haar 2de poging de 4kg zware kogel richting de 10m. Met 9m86 (520p) verpulverde ze haar PR met bijna 70cm. Tijdens het verspringen zal ze ongetwijfeld even terug gedacht hebben aan vorig jaar. Ook nu begon ze met een ongeldige poging maar herpakte zich met een degelijk 5m24. Haar 3de en laatste sprong van 5m33 (651p) was nog een stuk verder en bracht haar stevig op de 2de plaats, op slechts 12p van de eerste… Alles geven tijdens de afsluitende 800m was de opdracht. Nina slaagde met onderscheiding. Ze klokte als 2de af in een nieuw PR van 2’33″31 (652p), ruim voor het meisje dat aan de leiding stond. Haar eerste Vlaamse en Belgische titel was binnen met 3272 punten (PR)! Dikke proficiat en o zo verdiend!

Volledige uitslag

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s