Winterthrowing

Geplaatst op Geupdate op

7f9e34bd-0927-48b7-8ec8-716d0ef8d762
Silke & Philip Milanov

Het werd vandaag een drukke dag met heel wat (winter-)atletiek. Zo organiseerde ACW, naar jaarlijkse traditie, reeds voor de 5de keer het outdoor “Winterthrowing festival”. Wie het buiten te nat en winderig vond, kon ook naar de Topsporthal te Gent waar RCG haar jaarlijkse BK voor studenten organiseerde. Op beide wedstrijden kwamen er FEThrowers in actie. Het verslag over het BK zal u later op deze site kunnen raadplegen, eerst een kort overzicht van resultaten uit Sint-Niklaas.

De bedrijvigste vandaag was eerstejaars scholier Cédric Broeckaert . De winter-werpwedstrijd te Sint-Niklaas stond dit jaar op zijn planning als testwedstrijd. Hij keek er naar uit om voor het eerst eens met de discus van 1,5kg te kunnen gooien. Het weer was niet ideaal. De ring was nat en zijn verre worpen kon hij niet geldig afwerken. Zo werd het geen 45m maar moest hij tevreden zijn met 40m73 (PR). Alvast een goed begin om op verder te bouwen richting zomer. Ook met de ijzeren kogel van 5kg kwam hij voor het eerst in actie. Hier kunnen we eigenlijk het zelfde verhaal schrijven. Door de natte ring kon hij hier ook zijn ware kunnen niet etaleren en moest hij tevreden zijn met 12m99.

Nog in Sint-Niklaas zagen we een zeer sterke wedstrijd van eerstejaars cadet Silke De Lathauwer. Ook zij kwam voor het eerst in actie met een zwaarder werptuig. In haar geval gooide ze de 1kg zware discus naar een super knappe 26m71. Een sterke prestatie die zeer hoopvol is voor het aankomende outdoorseizoen!

Uitslag.

partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s