Cédric!

Geplaatst op Geupdate op

img_2059Een week nadat Andreas De Lathauwer alle aandacht naar zich toe trok, was het vandaag de beurt aan Cédric Broeckaert. Cédric werd door de Vlaamse atletiekliga geselecteerd om tijdens de Internationale match U17 te Gent (07/03) de Vlaamse kleuren te verdedigen tegen Nederland, Noordrijn-Westfalen (Duitsland) en Wallonië. Naast het indoorgebeuren in Gent werd er buiten ook geworpen. Daarvoor diende je in Burcht (ZWAT) te zijn. Zussen Inge (CAD) en Sarah Eeckhout (SCH) trokken er met succes naartoe. Hieronder kan u van beide wedstrijden een kort verslag je vinden.

Cédric presteerde prima op zijn allereerste interland. Zijn eerste poging was onmiddellijk goed met 13m85. In zijn 2de beurt stootte hij een knap nieuw PR van 14m14. Zijn honger was nog niet gestild en in zijn laatste poging pakte hij uit met 14m20. (filmpje van zijn recordworp is te vinden op de FEThrowers-instgram) Hij sloot zijn eerste internationale ervaring af met een zeer knappe 2de plaats. Vorig jaar stootte hij in oktober als cadet, met een glij en 4kg, een PR van 14m25… slechts enkele maanden later zit hij, met z’n nieuwe draaitechniek, bijna op het zelfde niveau maar dan wel bij de scholieren en met 1kg meer! Knap en dikke proficiat, Cédric!

Artikel op atletiek.be
Uitslag

.

In Burcht werd er eerst met de discus geworpen door Inge en Sarah. Zowel eerstejaars cadet Inge en tweedejaars scholier Sarah gooiden een PR van respectievelijk 15m51 en 22m81. Een degelijke start waar op verder kan gebouwd worden en die nog heel wat progressie toelaat. Ook met de kogel waren de prestaties best OK want de overgang tussen een indoorkogel en een outdoorkogel is niet altijd makkelijk. Inge stootte voor het eerst met de ijzeren 3kg, 7m21.

Uitslag

 

partners

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s