BK AC – dag 2

Geplaatst op Geupdate op

Dag 2 van het Belgisch kampioenschap alle categorieën kondigde zich zeer interessant aan met de ontknoping van de meerkamp en onze geliefkoosde werpnummers op het programma. Vandaag zagen we dus wat meer FEThrowers in actie met onder andere Myrthe Van der Borght en Filip Eeckhout in het kogelstoten en Annelien Beelaert in het discuswerpen. Hanne Maudens werkte vandaag ook de tweede dag van de meerkamp af.

Beginnen doen we met Hanne in het verspringen. Vorige week liet ze hier op de Grand Prix van Brussel nog een mooie sprong van 6m40 opmeten. Ook vandaag begon ze de dag weer sterk met een sprong van 6m32 (949p). In de goede flow begon ze aan het speerwerpen, een discipline waar Hanne de afgelopen tijd veel op gewerkt heeft en het resultaat mocht er dan ook zijn! In haar eerste worp wierp ze haar speer al naar 40m51! Een afstand dat goed was voor 677 punten.

Annelien begon om 14u aan haar discuswedstrijd. Met een beste van 37m78 werd ze mooi 7de! Hiermee bevestigde ze haar stijgende vormcurve want dit was een seizoensbeste.

Om 15u45 stond dan de laatste discipline van de meerkamp gepland, de 800m. Hanne liep in een solo wedstrijd naar een fantastische tijd van 2’06″31 (1019p)! Een nieuw PR! Dat leverde haar een eindtotaal van 6167 punten en de Belgische titel op. Knappe prestatie want dit was haar 2de prestatie ooit in de zevenkamp en de 5de wereldjaarprestatie van dit jaar, proficiat Hanne!

Dan was het de beurt aan Myrthe. Zij liet de afgelopen trainingen en wedstrijden al zien dat ze in goede vorm was en dat zorgde dan ook voor hoge verwachtingen. Ze stelde niet teleur! Met een worp van 14m28 werd Myrthe Belgisch kampioen kogelstoten AC! Proficiat Myrthe!

Als laatste kwam onze trainer Filip in actie in het kogelstoten. Ondanks vermoeide benen stootte hij zijn kogel naar een 5de plaats met 14m56! Niet onaardig als master tussen al dat jong geweld 😉 .

Met dank aan verslaggeefster van op afstand, Nina Denolf!

Uitsalg

Partners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s