De zilveren discus

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag stond in Lokeren de Zilveren discus alias de Memorial François Van Den Branden op het programma. Deze werpmeeting met uitsluitend discus en kogel op het programma, was oorspronkelijk gepland begin juli maar werd door AVLO als micromeeting alsnog georganiseerd. Vanwege alle werpers willen we dan ook deze club danken voor deze knappe organisatie! Niet minder dan 11 FEThrowers kwamen in actie en brachten door hun deelname en schitterende prestaties op gepaste wijze een mooi eerbetoon aan François, de trainer van onze trainer 🙂 !

Met 3 clubrecords, een 3de plaats aller tijden en maar liefst 12 nieuwe persoonlijke records werd er opnieuw schitterend gepresteerd.

Het onderstaande overzicht beginnen we dan ook graag met de strafste prestatie van vandaag. Myrthe Van der Borght voelde zich niet 100% voor aanvang van de wedstrijd maar wist toch een heel knappe reeks neer te zetten in het kogelstoten, ze stootte verder dan ooit. Met haar winnende 14m49 verbeterde ze opnieuw het clubrecord en komt ze nu op de 3de plaats aller tijden in België bij de juniors. Ook met de discus presteerde ze knap want ook hier deed ze nog enkele centimeters verder dan haar vorige clubrecord (42m82).

Een derde clubrecord was er voor M50 master Steven Lucas van ASVO met de 7,260kg zware kogel. Hij stootte 10m39. Met de discus van 1,5kg haalde hij een nieuw PR van 29m12. In de zelfde wedstrijd bij de masters zagen we trainer Filip Eeckhout (M40) 41m00 gooien met z’n discus en 14m23 met de kogel. Met Sofie Vervaeke (W45 – ASVO) kwam er nog een 3de master in actie. Sofie haalde met de discus een degelijke 20m87.

Een volgende heel straffe prestatie schrijven we graag op naam van Cédric Broeckaert. Cédric pakte uit met een heel straffe kogelwedstrijd waar hij meerdere keren verder stootte dan zijn PR en zelfs 2x de 15m overschreed. Met 15m03 zette hij een straf PR neer en dit als eerste jaars. Ook met de discus ging hij op zijn elan verder met een nieuw PR van 43m26. Spitsbroeder en tweede jaars Andreas De Lathauwer kende wat technische problemen en kwam met de kogel tot 15m92 en met de discus tot 45m85.

Ook junior Leander Casteels zit in een prima vorm. Eigenlijk kunnen we hem de man van de opwarming noemen vandaag. Met worpen boven de 48m verraste hij zichzelf. Dit bracht iets te veel druk mee waardoor hij tijdens de wedstrijd bleef steken op 43m36. Desalniettemin een knap nieuw PR. Beetje gelijkaardig verhaal met zijn kogel. Hier kwam hij tot 13m55 maar de worpen van +14m kon hij jammer genoeg niet geldig afwerken.

De goed nieuwsshow blijft maar duren want ook bij onze cadetten en scholieren meisjes zagen we zeer mooie resultaten. Zo gooide eerste jaars Silke De Lathauwer, zus van…, voor het eerst voorbij de 30m. Haar beste worp werd 30m41 (PR). Ook in het kogelstoten kon ze met een PR huiswaarts. Hier was haar beste afstand 9m53. Leeftijdsgenoot Inge Eeckhout kende eveneens een succesvolle dag met zowel in het kogelstoten als het discuswerpen een PR, respectievelijk 7m80 en 19m19.

Ons overzicht eindigen we met de scholieren waar we een prestatie zagen die vele zal blij gemaakt hebben. Febe Vandewalle (ASVO) liet in het discuswerpen een heel mooie reeks noteren en gooide (eindelijk 😉 ) een dik nieuw PR. Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu kwam het er ook uit. Met 34m44 kon ze heel tevreden huiswaarts. In dezelfde wedstrijd zagen we Sarah Eeckhout een degelijke 23m39 gooien. Ook zij worstelde nog wat met haar techniek maar zoals Febe reeds bewees, vroeg of laat komt die goede worp er wel eens uit. In het kogelstoten kon ze dan wel weer een PR stoten (9m06).

Uitslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s