BK AC – dag 1

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag vond dag 1 van het Belgisch kampioenschap alle categorieën en meerkamp plaats in het Koning Boudewijnstadion, een wedstrijd die voor veel atleten het hoogtepunt zal worden van een kort en bijzonder zomerseizoen. Hanne Maudens zal er vandaag en morgen in actie komen in de 7-kamp.

Om 11u werd het startschot gegeven van de 100mH. Hanne snelde in een tijd van 14″02 als eerste over de finishlijn. Een sterke start dat goed was voor 976 punten!

Ondertussen gaan we even naar het BK hamer- en gewichtwerpen voor masters te Sint-Niklaas waar master Filip Eeckhout brons pakte in het hamerslingeren met een worp van 38m84. Even later kwam hij nog in actie in het gewichtwerpen waar hij met een worp van 12m53 tweede werd. Proficiat Filip!

Om 12u was het dan terug de beurt aan Hanne in het hoogspringen. Haar wedstrijd eindigde op een degelijke 1m70 (855p). Na het hoogspringen stond om 15u15 het kogelstoten geprogrammeerd. Na 2 aarzelende pogingen kon ze toch nog uitpakken met een stoot boven de 13m, namelijk 13m14 (737p)! Hanne sloot dag 1 af met een tijd van 24″28 (737p) op de 200m. Hiermee bleef ze zo’n 50 honderdsten boven haar PR.

De eerste dag sloot ze af op een eerste plaats met 3522 punten.

Liveresults

Met dank aan verslaggeefster van op afstand, Nina Denolf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s