Einde & begin

Geplaatst op Geupdate op

Lange tijd was het hier heel stil op de onze website, geen indoorwedstrijdverslagen, geen indoormedailles behaald of indoorrecords gebroken… Het was letterlijk en figuurlijk een donkere winter zonder perspectief op mooie atletiekmomenten. Het werd snel duidelijk dat het indoorseizoen voor “de amateurs” volledig zou geannuleerd worden en enkel “de top van de top” zou kansen krijgen. Allemaal te begrijpen in crisistijden, maar het maakt gemotiveerd blijven trainen er niet makkelijker op. De focus houden tijdens de lange en koude wintertrainingen, werd lastig. Steeds buiten moeten trainen met max. 4 personen vergde heel wat creativiteit en een individuele planning. Gelukkig kunnen we deze periode nu stilaan afsluiten en vol goede moed uitkijken naar de zomer. Een zomerseizoen dat zich spijtig genoeg wel reeds aankondigde met een, te verwachten, valse noot. Alle wedstrijden in april werden immers afgelast, dus ook de Provinciale kampioenschappen. Maar we kijken niet achterom en richten onze blik op de toekomst … er is ook goed en hoopvol nieuws!

Hoe moeilijk het ook was om gemotiveerd te blijven trainen in uiterst uitdagende omstandigheden, de meeste FEThrowers slaagden hier wonder wel in. De oorspronkelijke periodisering werd aangehouden en de extra tijd die vrijkwam door het wegvallen van wedstrijden, werd opgevuld door techniek- en conditietrainingen. Vorige week (week waarin normaal Belgische jeugdkampioenschappen zouden plaatsvinden) stond bij ons in het teken van testen. Zo werd er geworpen, gestoten, gesprongen,… steeds met het meetlint bij de hand. De resultaten waren alvast schitterend en beloven voor de toekomst! In detail gaan we niet 😉 , nog even en dan kunnen we het jullie hopelijk eens tonen tijdens een officiële wedstrijd.

Keep up the good work, FETjes! Jullie mogen trots zijn op het geleverde werk.

F.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s