Paasstage 2021

Geplaatst op Geupdate op

(c) Yorben Audenaert // VS

Enkele weken geleden beslisten we om een mini-Paasstage te organiseren in het eigen Putbosstadion. Buiten sporten kon immers met 10 personen… tot een 3de golf zich aankondigde en de coronamatregelen opnieuw verstrengden. Volwassenen konden nog met slechts 4 personen samen trainen, inclusief trainer. Gelukkig kon er tot 18 jaar in grotere groepen getraind worden, zolang alles maar buiten doorging. Als het weer dan ook nog een spelbreker zou gaan spelen, werden de twijfels alleen maar groter. De vraag: ‘Moeten we hier nog wel mee doorgaan?’, klonk steeds luider.
Achteraf gezien, zijn we heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren. De atleten toonden een ongelooflijke inzet en je zag duidelijk dat het hen heel veel deugd deed.

De eerste stagetraining vond plaats op zondagochtend, 4 april. Op het programma stond hordenlenigheid, gevolgd door een medicinebal training. Op maandag werd er 2x getraind en konden de atleten zich, in hun verschillende bubbels, letterlijk opwarmen aan de reactie- en sprintoefeningen, een sprongentraining en wat kogel- en discustechniek.

Dinsdag werd een rustdag. Gezien de weersomstandigheden, een verstandige beslissing. Gelukkig waren de weergoden ons woensdag wat beter gezind want het slechte weer bleef achterwege. De zon kwam af en toe piepen en zorgde zo voor een heel aangename dag, gevuld met rompstabilisatie, medicine bal oefeningen en terug kogel- en discus.

Op donderdag was er terug een rustdag voor de groep. Enkel Cédric, Andreas en Leander werkten een outdoor powertraining af. Zo gaan de dagen snel voorbij en zijn we reeds bij onze laatste dag aanbeland. Traditioneel staat deze dag in het teken van enkele werptestjes. Een overzicht van alle resultaten kan u hiernaast raadplegen.

Langs deze weg willen we nog Sam De Meyer bedanken voor het verzorgen van de catering. Het buiten moeten eten, vooral dan op maandag, was zo koud dat hij op woensdag zorgde voor de nodige opwarming met een heerlijke kippensoep. Op vrijdag stonden er hot-dogs op het menu. We weten het, niet echt de ideale sportvoeding maar wel makkelijk te bereiden en aangenaam om eens iets warms te eten als je een ganse dag buiten moet doorbrengen. Als dessert was er zelfs een heus stukje taart voorzien, speciaal aangebracht als verrassing voor onze trainer z’n verjaardag.

Nu duimen voor een mooie atletiekzomer! Laat de wedstrijden maar komen, de FEThrowers zijn er klaar voor.


.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s