Back in business!

Geplaatst op Geupdate op

Na 8 maanden zonder enige competitie mochten 2 van onze werpers vandaag (23/05) eindelijk nog eens in actie komen. De Vlaamse atletiekliga kreeg van de overheid de toestemming om van het Kampioenschap van Vlaanderen een testevent te maken. Samen met AC Lebbeke zorgden ze voor een vlekkeloze organisatie. Voor vele atleten was dit de eerste kans om een wedstrijd af te werken. Indien je natuurlijk geselecteerd werd, want enkel de beste 8 per discipline konden deelnemen. Zowel Andreas De Lathauwer als Leander Casteels werden geselecteerd en keken met heel veel “goesting” uit naar hun allereerste wedstrijd met het seniorengewicht.

Andreas mocht de spits afbijten in het kogelstoten. Hij opende onmiddellijk sterk met een worp ruim boven de 14m, alleen moet die dan wel binnen de sector landen ;-). Dit gebeurde gelukkig wel vanaf zijn 2de poging. Hij sloot zijn eerste de wedstrijd met 7,260kg heel knap af met 14m78 en een 4de plaats.
Als 1st jaars junior staat hij hiermee reeds 23ste op de aller tijden ranglijst… en zeggen dat hij door de pandemie nog geen wedstrijd met het junior gewicht (6kg) heeft kunnen afwerken. Vorige zomer moest hij nog aan de bak met 5kg!

Ook Leander keek vol verwachtingen uit naar zijn eerste discuswedstrijd met de 2kg. Als eerste jaars belofte/senior realiseerde hij een knappe 5de plaats met 43m28. Best een mooi resultaat als je weet dat hij vorig jaar met de 1,75kg discus net boven de 45m gooide. Toch was hij niet echt tevreden over zijn eerste AC kampioenschap want technisch liep het niet al te vlot. Gelukkig is er nog veel groeimarge, iets wat hij hopelijk op het BK eind juni al kan tonen.

Alvast een dikke proficiat mannen. Keep up the good work!
Een trotse coach.

Uitslagen via Atletiek.nu.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s