Kogelgeschiedenis

Geplaatst op Geupdate op

We vallen, met ons verslag over het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, onmiddellijk met de deur in huis. Vandaag (15/08) werd er in Deinze, bij de scholieren jongens, Belgische kogelgeschiedenis geschreven! Nog nooit eindigde de top 3, hun wedstrijd met een afstand van meer dan 17m! Onze Cédric Broeckaert was één van hen. Hoe hij en natuurlijk ook, cadette Silke De Lathauwer, het er vanaf brachten, kan u hieronder in geuren en kleuren nalezen. Ook voor de FEThrowers en Vlierzele Sportief was dit een hoogdag met o.a. 3 kogel/discusmedailles, 3 persoonlijke records en een clubrecord…

De dag begon veelbelovend met Silke bij de cadetten in het discuswerpen. Haar voorbereiding deze week verliep niet vlekkeloos omdat ze enkele dagen ziek was geweest. Gelukkig was daar vandaag niet veel meer van te merken want tijdens haar eerste poging gooide ze onmiddellijk een nieuw PR met 32m43. Daarna bevestigde ze deze prestatie met een degelijke reeks 30m+ worpen. Uiteindelijk bleek haar eerste worp, na een heel spannende wedstrijd, voldoende voor een heel knappe 3de plaats.

Kort na de meisjes mochten de “big boys” aantreden voor hun discuswedstrijd. Het werd een zeer hoogstaande wedstrijd waar 4 atleten boven de 48m gooiden. Cédric kwam met wat onzekerheden de ring in want op training lukte het discuswerpen niet altijd even goed. Dat hij in een blakende vorm verkeerd was al even duidelijk en dit toonde hij ook tijdens de wedstrijd. Hij wierp steeds beter en beter en met worpen van 47m40, 47m83, 48m16 en zijn beste van 48m77 gooide hij 4x voorbij zijn oude PR! Deze sterke reeks leverde hem uiteindelijk een mooie 3de plaats op.

En dan moest het kogelstoten nog komen… de toeschouwers werden opnieuw verwend. Zo zagen we Alexander Anthonissen met 18m18 (3e AT) de titel wegkapen voor Pieter Stuyven met 17m39 (7e AT) en Cédric met 17m34 (9e AT). In één en dezelfde wedstrijd stoten 3 jongens zich in de top 10 allertijden… ongezien in België. Als we even verder inzoomen op Cé zijn prestatie dan zien we dat hij met 16m92, 17m07, 17m08, 17m31 en 17m34 opnieuw 5x boven zijn oude PR stootte en zo de meest regelmatige werper van het pak is geworden. Mogen we stillaan eens dromen van een echte uitschieter?
Het was ook schitterend te constateren hoe het thuisfront via de liveresults, de livestream,… mee zat te volgen, te supporteren en aanmoedigende berichtjes stuurde. Hoeft het nog gezegd te worden dat ondergetekende super fier is op deze groep jonge enthousiaste werpers?

Graag vermelden we ook nog de 2de plaats van eerstejaars scholiere Emma De Landsheere in het speerwerpen. Volledig tevreden over haar prestatie (38m51) was ze echter niet maar binnen 3 weken kan ze al een “revengeke” nemen op’t BK.

Aan allen een dikke proficiat, nu even genieten en dan verder werken richting het BK…

Filip

Volledige uitslag.

.

.

Een gedachte over “Kogelgeschiedenis

  Jimmy Van Der Smissen zei:
  16 augustus 2021 om 06:05

  Aan alle atleten een dikke proficiat! Evenals aan de coach!
  Als ik lees ( en hopelijk in de toekomst eens live kan zien) met hoeveel passie deze groep werkt, kan het niet anders dan dat zulke resultaten volgen!
  Enorm fijn telkens te lezen hoe de ‘werpersvlam’ niet alleen (Francois Van Den) Branden’de’ wordt gehouden, maar nog verder evolueert….
  Veel succes op het BK!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s