PK & BK masters

Geplaatst op Geupdate op

Na een winter zonder (master)kampioenschappen stond er vandaag (06/02) opnieuw een Belgisch kampioenschap op het programma. Voor het eerst werden zowel het Provinciaal als Belgisch kampioenschap afgewerkt in de nieuwe indooratletiekhal te Louvain-la-Neuve. Speciaal aan deze locatie is wel dat kogelstoters er verplicht worden te stoten met ijzeren kogels in plaats van de gebruikelijke (kunststoffen) indoorkogels waar in de rest van België mee wordt getraind en wedstrijden mee worden afgewerkt tijdens het indoorseizoen. Het werd dus wat aanpassen…

Vanuit onze groep slechts één afgevaardigde, namelijk onze trainer. Sam De Meyer (M40) schreef zich niet in voor dit kampioenschap omdat hij vandaag met dochter Loes (CAD) richting Hoboken trok voor een andere indoorwedstrijd. Loes deed het daar trouwens niet onaardig met 9m63. Dit was goed voor een indoor PR. Aangezien haar techniek tijdens wedstrijden nog wat sputtert, zitten er nog heel wat extra centimeters aan te komen.

Volledige uitslag Hoboken.

Terug naar het PK en BK masters waar we dus Filip Eeckhout (M40) in actie zagen komen. Na een sterke opwarming en een regelmatige wedstrijd liet hij met 15m12 een seizoensbeste noteren. Een knappe afstand die ruim voldoende bleek voor zijn 40ste Belgische titel. De schrik die hij had voor het stoten met de ijzeren kogel (veel kleinere diameter t.o.v. de indoorkogels) bleek dus ongegrond 😉 .

Volledige uitslag Louvain la Neuve.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s