BK & KvV meerkamp

Geplaatst op Geupdate op

Het Vlaams en Belgisch indoorkampioenschap meerkamp op 12 en 13 februari in Gent, kondigde zich heel interessant aan. Hanne Maudens stond immers opnieuw aan de start na er een jaartje tussenuit te zijn geweest. Een jaar lag de focus op de 400m en de 4x400m met zelfs een Olympische selectie als resultaat. Toch kon ze haar oude liefde niet volledig uit haar hoofd zetten en nu ze (mentaal) sterker is dan ooit, gaat ze met veel plezier en motivatie opnieuw voor de meerkamp. Met de juiste focus en een realistisch geloof in eigenkunnen wordt dit ongetwijfeld een mooi verhaal de volgende jaren. Hoe ze haar eerste meerkamp afwerkte, kan u alvast hieronder nalezen.

Hanne begon degelijk op de horden met 8″74 (965p). Het hoogspringen, in’t verleden al een moeilijke discipline voor haar, bracht nog niet het verhoopte resultaat. Met 1m70 (855p) bleef ze wat op haar honger zitten.
Na de middagpauze was het de beurt aan het kogelstoten. Ze liet enkele degelijke worpen opmeten met als beste 13m42 (755p). Net als bij hoog sloot ze haar wedstrijd af met een goed gevoel en de wetenschap dat er nog heel wat “rek” op zit!
Ook het verspringen verliep niet zoals verwacht waardoor ze met 6m10 en 880 punten tevreden moest zijn. Tijd dus om tijdens de afsluitende 800m één en ander recht te zetten. Gedurende 600m liep alles heel goed, misschien wat te goed want bij het ingaan van de laatste ronde kwam ze de man met de hamer tegen. Ze finishte in 2’25″00 (757p). Al bij al mag Hanne terugblikken op een degelijke eerste meerkamp waar ze vertrouwen kan uitputten richting het outdoor seizoen. Ze won uiteindelijk met 4212 punten de Vlaamse en Belgische titel.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s