Andreas schrijft andermaal geschiedenis!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen te Gent (30/01) mochten er voor het eerst sinds lang terug toeschouwers aanwezig zijn. Het deed deugd te zien dat er voor het kogelstoten ook heel wat belangstelling was en dat dit de atleten enorm stimuleerde om hun uiterste best te doen. Bij de vrouwen vertegenwoordigde meerkampster Hanne Maudens onze club en bij de mannen waren er zelfs 3 werpers die de VS-kleuren vertegenwoordigden. Dat er een magisch sfeertje hing tijdens de mannenwedstrijd kon u al opmaken uit de titel. Hieronder het relaas…

Hanne kwam onmiddellijk na de 60m horden finale, waarin ze knap 3de werd, naar de kogelstand. Na een korte opwarming begon ze wat aarzelend aan haar wedstrijd met 12m99 in haar 2de poging, daarna kon ze zich niet meer verbeteren. De “dash” ontbrak wat voor de echt verre worpen. Met een 5de plaats en enkele werkpunten trok ze huiswaarts. Tijdens het BK meerkamp, over 2 weken, zijn de omstandigheden anders en verwachten we terug +13m worpen 😉 .

En dan komen we nu bij DE wedstrijd waar onze groep zo naar uitkeek. 3 FEThrowers die mochten deelnemen aan het KvV AC en het beste van zichzelf gaven, was al straf. Maar alle 3 haalden ze ook nog eens de finale… Leander Casteels bracht zijn PR op 14m08 en werd hiermee knap 8ste. Eindelijk haalde hij de kaap van de 14m, iets wat vooral ook de doelstelling was. Er liep zelfs een weddenschap hierover.
Trainer Filip Eeckhout moest immers de 15m overschrijden en Andreas De Lathauwer de 16m. Wie daar het minste in slaagde verloor… Wel Filip deed wat hij moest doen maar dan net niet goed genoeg want met 15m01 leverde hij best een goede prestatie (6de) maar kwam dus 7cm tekort om het te halen op Leander
Andreas was andermaal buiten categorie. In zijn eerste poging verbrak hij onmiddellijk het Belgische record bij de juniores met 7,260kg tot 15m97. Zijn honger was nog niet gestild want hij stootte ook nog eens 16m40 en 16m51, m.a.w. een verpulvering van het oude BR dat op 15m83 stond. Met deze schitterende prestatie mocht hij als junior de bronzen medaille in ontvangst nemen op dit AC-kampioenschap. De wedstrijd werd gewonnen door Matthias Quintelier (LYRA) die een dik PR gooide en ei zo na het Belgisch record brak met 18m77 (BR = 18m87). Om maar te zeggen hoe straf de kogelwedstrijd was!
Zowel Andreas als Leander stijgen een niveau in het VS-TopTEAM, zo wordt Andreas nu TOP-atleet en Leander B-atleet… trainer Filip bevestigde zijn A-statuut.
Dikke proficiat boys! De coach was/is opnieuw heel trots!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s