Zilveren Emma!

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens de Vlaamse kampioenschappen voor cadetten en scholieren, traditioneel georganiseerd op 15 augustus, kwam de verrassing van de dag van scholiere Emma De Landsheere. Emma, die normaal het kogelstoten en het speerwerpen combineert, koos een beetje noodgedwongen voor de kogel-discuscombinatie. Ze ondervindt immers al een tijdje last als ze bij het speerwerpen voluit moet werpen. Laat het nu net in het discuswerpen zijn waar ze uitpakte met enkele straffe worpen. Met 38m03 deed ze 4 meter beter dan ooit en werd hiermee heel knap 2de. Een heel straffe prestatie die ook ruim verder is dan de C-limiet voor het VS-TopTEAM.

Emma kreeg in het discuswerpen het gezelschap van Silke De Lathauwer. Silke gooide een relgelmatige wedstrijd met als beste 34m45. Met deze afstand behaalde ze de ondankbare 4de plaats maar werd wel knap 1ste eerstejaars.

In het kogelstoten werd Emma dan weer vergezeld door Inge Eeckhout. Door de vele vakantieplannen kwam Inge de voorbije weken amper aan trainen toe. Dit zag je dan ook tijdens haar wedstrijd waardoor ze tevreden moest zijn met 9m34 en een 12de plaats. Emma had wat tijd nodig om onder stoom te komen. Met een ultieme laatste poging wist ze nog 12m64 te stoten, goed voor een 4de plaats.

Als laatste in actie kwam cadette Loes De Meyer. Ook Loes miste de laatste weken wat training waardoor ze met een wat mindere afstand tevreden moest zijn. Uiteindelijk werd ze met 25m52 8ste.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s