Emma!

Geplaatst op Geupdate op

Op 10 & 11 september verwelkomde LEBB de beste Belgische cadetten en scholieren voor hun BK. Na maanden van zon en droogte werd het op dag 1 van dit kampioenschap vooral onder paraplu’s schuilen. Regen en wind speelden de atleten wat parten. Het werd dus best een spannende bedoening want de atleten die zich het comfortabelste voelen in deze omstandigheden zouden wel eens kunnen verrassen. Vanuit onze groep was het vooral uitkijken naar Inge Eeckhout, Silke De Lathauwer en Emma De Landsheere. Onze 3 scholieren waren klaar voor een mooi kampioenschap. Hieronder leest u of ze zich hebben kunnen focussen en niet hebben laten afleiden door oncontroleerbare randgebeurtenissen zoals een natte ring, regen en wind…

Ere wie ere toekomt, beginnen doen we met Emma. Als 2de jaars scholier waren de verwachtingen best hoog want de laatste trainingen gingen steeds crescendo. Dit liet ze onmiddellijk zien in het discuswerpen waar ze in moeilijke omstandigheden tot 36m57 kwam. Een knap resultaat die haar een schitterende bronzen medaille opleverde. Door pijntjes bij het speerwerpen kwam ze deze zomer wat discuswerpen i.p.v. de wekelijkse speertrainingen. Als je dan in je 3de wedstrijd van het seizoen een Belgische medaille binnenhaalt is dat heel straf! En dan moest het kogelstoten nog komen waar ze zelfs nog een plaatsje beter deed. Zilver met een mooie 13m35, op 7cm van haar PR. Haar 5de poging knalde ze op de 14m-lijn maar bij het omspringen bleek haar schoen een “centimeterke” te groot. 😉

Emma kreeg 2x gezelschap van een clubgenote. Zo kwam Silke in actie met de discus waar ze als eerstejaars een knappe 34m76 liet opmeten, slechts een halve meter onder haar PR. Opnieuw moest ze tevreden zijn met een 4de plaats, een de “chocoladen medaille” dus. Beide meiden kunnen nu genieten van wat verdiende rust!

Inge moest vandaag het langste wachten om in actie te komen. Zij vergezelde Emma in het kogelstoten waar ze als eerstejaars tevreden moest zijn met een 14de plaats en 9m23. Ondanks de wat mindere afstand liet ze technisch degelijke worpen zien waarop verder kan gebouwd worden. Jammer dat haar afworp vandaag wat “te braaf” was. Wellicht wat onder de indruk, want dit was haar eerste BK.

Van harte proficiat!

Volledige uitslag.

.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s