Openingsgala Aquatopia

Geplaatst op Geupdate op

Op vrijdag 16 december 2022 werden de Aalsterse sportlaureaat en sportploeg van 2022 bekendgemaakt. Dit gebeurde tijdens het feestelijke openingsgala van het vernieuwde stedelijk zwembad in Aalst. Na een bouwtraject van drie jaar is Aquatopia, met fungedeelte en glijbanen, vanaf nu volledig open voor publiek. Voor de sportlaureaat en sportploeg werden er verschillende inzendingen beoordeeld door een jury bestaande uit de Aalsterse Sportraad en Aalst Sport. Het ongelooflijk sterke seizoen van Andreas De Lathauwer verdiende een inzending en deze werd door de jury gesmaakt. Hij haalde bijgevolg de top 3 en kwam tijdens dit openingsgala te weten of hij in de prijzen was gevallen. De concurrentie was alvast niet min…

De genomineerden in alfabetische volgorde:

  • Sportlaureaat:
  • Sportploeg:
    • Dames 4x800m van Eendracht Aalst
    • Project Mangata – The project dance company
    • Show off dance complex

Het werd een mooi gevulde avond die aan elkaar gepraat werd door Sporza-presentator Maarten Vangramberen. Tijdens de feestelijke inhuldiging kregen de genodigden een exclusieve rondleiding achter de schermen. Tussendoor waren er ook spetterende optredens van Aalsters talent met o.a. zwemclub Neptunus Aalst, De Parel-dansers, kunstgroep Alkuone en indie-popzangeres Gisèle. Als toemaatje toonde zwembad mascotte Pol de Poema voor het eerst z’n nieuwe zwempak :-).

Heel mooi allemaal maar hoe zat het nu met de sportlaureaatverkiezing? Uiteindelijk waren we in eerste plaats daarvoor gekomen. Wel, Noah De Schrijver werd uitgeroepen tot sportman van 2022…

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s