Afscheid van een kampioen!

Geplaatst op Geupdate op

Dat Corona ons heel wat narigheid heeft gebracht, dat weten we ondertussen al…. Maar deze moeilijke periode bracht ook zijn goede, positieve gevolgen met zich mee. Zo ontstond er een prille samenwerking tussen het AVKA Throwing Team o.l.v. Dirk De Herdt en de FEThrowers. Toen we van de ene naar de andere lockdown gingen en wedstrijden nog verboden waren, zochten enkele atleten elkaar eens op in Oordegem of in Aartselaar voor een goede techniektraining met de nodige motiverende concurrentie 😉 . Het initiatief werd zowel door atleten als trainers gesmaakt en kreeg afgelopen zaterdag een nieuw vervolg. Deze keer kregen we het gezelschap van het Toeroets Throwing Team o.l.v. Jordy Beernaert.

Temperaturen onder het vriespunt weerhielden ons niet om opnieuw een goede techniektraining af te werken. De groep werd in 2 verdeeld zodat er vlot en voldoende kon gestoten/geworpen worden. Er was voor elk wat wils want naast kogel werd er deze keer ook met de discus geworpen. De coaches vulden elkaar goed aan en de verschillende invalshoeken en tips, waren een meerwaarde. Voor herhaling vatbaar dus…

Tijdens de trainingssessie stond er een vuurtje klaar om onze kogels op temperatuur te houden en werd er chocomelk opgewarmd. Andreas zorgde zelfs voor een extraatje met wat lekkere versnaperingen. Hierdoor werd deze namiddag niet alleen zeer waardevol op technisch vlak maar ook nog “warm” en lekker 😉 .

Na deze gezamenlijke training konden we niet anders dan een echte kampioen en Belgisch indoorrecordhouder kogel, één van de beste kogelstoters die België dus gekend heeft, even in de bloemetjes te zetten voor zijn schitterende carrière. Zijn plots en veel te vroeg doch verplicht atletiekpensioen kwam hard aan, niet in het minst voor hem zelf! Matthias Quintelier kondigde begin deze week immers aan dat hij om gezondheidsredenen moest stoppen met werpen. Geen makkelijke keuze maar wel de enige juiste… Matthias, het opschrift op het geschenkje was heel toepasselijk gekozen: You’re the best! A pure legend! Hou je goed en hopelijk tot in den draai! Wie de prestaties van deze topper nog eens wil bekijken kan terecht op de website van het AVKA Throwing Team.

.

Hartelijk dank voor de leuke foto’s, Dirk. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden:

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s