2de Kertsmeeting

Geplaatst op Geupdate op

Naar jaarlijkse traditie vind op 2de Kerstdag de indoormeeting van RCG plaats, zoals gewoonlijk met een mooie opkomst van onze werpers. 9 FEThrowers kwamen vandaag in actie en ze lieten alvast, in hun eerste wedstrijd van het indoorseizoen, mooie en beloftevolle resultaten opmeten. Door de vele ingeschreven atleten was het een wedstrijd waar de beste 8 slechts 1 extra poging kregen (3 + 1) in de finale. Een chronologisch overzicht van hun prestaties kan u hieronder terugvinden.

Om 11u mochten de scholieren meisjes met eerstejaars Loes De Meyer en tweedejaars Inge Eeckhout hun wedstrijd afwerken. Beide hadden wellicht op iets beter gehoopt maar de overgang van de grotere indoorkogels naar de kleinere ijzeren kogels, waar er vanaf dit seizoen in Gent wordt mee gestoten, verliep wat moeizamer. Loes bleef steken op 9m31 en Inge kon in haar laatste poging nog een indoor PR van 10m24 laten opmeten.

Een uurtje later was het de beurt aan tweedejaars scholier Robbe Van Hoorde die aan zijn allereerste indoorwedstrijd ooit deelnam. Ook voor hem dus een indoor PR maar niet de verwachte afstand… Hij vestigde met 12m04 toch een degelijke afstand waar hij kan op verder bouwen en sowieso nog heel wat decimeters zal bij doen deze winter.

Na de middag (14u) zagen we maar liefst 4 cadetten in actie komen. Eerstejaars meerkampers Jorre De Vos & Mauro Goditiabois kregen het gezelschap van eerstejaars Lowie De Meyer & tweedejaars Bert De Schryver. Voor deze 4 cadetten was het de allereerste keer met een 4kg kogel, ideaal dus om zonder druk een mooie eerste prestatie te realiseren. Onze meerkampers deden het meer dan behoorlijk en leverden een spannende onderlinge strijd met 6m22 voor Jorre en 6m59 voor Mauro. Met 8m09 kon Bert, nieuw lid sinds oktober, tevreden terugblikken op zijn allereerste kogelwedstrijd. Voor Lowie werd het uitkijken hoe hij zijn nieuwe techniek, de draaitechniek, tijdens een wedstrijd onder controle zou kunnen houden. Na een regelmatige wedstrijd kwam hij tot een knappe 8m71, sowieso een mooie afstand waar op verder kan gebouwd worden.

De meeting werd voor ons afgesloten door meerkampster Nina Denolf en Lien Rubbrecht. Beide kwamen met enige verwachtingen aan de start. Zo wou Nina een degelijke afstand laten opmeten na een jaar vol blessureleed en een lange inactiviteit. Spijtig dat de 200m ruim een kwartier later startte en dat het kogelstoten een kwartier werd vervroegd t.o.v. het originele uurrooster. Hierdoor stond ze letterlijk met trillende benen in de kogelring. Uiteindelijk bleef ze met 9m70 een stuk onder haar kunnen, gezien de omstandigheden niet de verhoopte waardemeter… Lien daarentegen lijkt al goed in vorm te zijn en wou beter doen dan een week eerder. En dat deed ze ook. Na opnieuw een regelmatige wedstrijd kwam ze vandaag tot een knappe 11m35, goed voor een verbetering van haar indoor PR.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s