Zilver voor Andreas

Geplaatst op Geupdate op

Tijdens het kampioenschap van Vlaanderen kwamen 3 FEThrowers in actie met de kogel. Tweedejaars junior Cédric Broeckaert, eerstejaars belofte Andreas De Lathauwer en master/trainer Filip Eeckhout streden mee voor een Vlaamse medaille. Geen evidente opdracht in een sterk deelnemersveld. Zoals u reeds in de titel kon lezen slaagde Andreas in dat opzet, al zal hij toch wel met dubbele gevoelens terugblikken op deze wedstrijd…

De jongste, de op één na jongste en de oudste deelnemer in het kogelstoten kwamen uit onze groep. Door een lopende weddenschap onder enkele atleten was Filip extra gemotiveerd om nog eens een mooie afstand neer te zetten. Met een 5de plaats en 14m83 (SB) bleef hij net voor Cédric. Voor Cédric was het nog wat wennen aan de 7,260kg zware kogel. Hij verbeterde zich worp na worp om uiteindelijk een knap nieuw PR van 14m51 te laten opmeten. Hij werd 6de. Andreas vond vandaag niet z’n beste draai en kwam tot 16m79 (SB), goed voor zilver en op slechts 1cm van goud. Even balen dus, zeker als je zijn 5de worp hebt gezien…
De ontgoocheling overheerste eerst even bij trainer Filip maar met 3 werpers in de top 6 (en nog 2 studenten die 14m+ kunnen) mag er enkel fierheid zijn. En hetgeen die gasten op training laten zien zal er vroeg of laat ook wel op wedstrijd uitkomen. Trust the process!

Volledige uitslag.

Met dank aan Wim Willems voor de mooie foto’s!

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s