BK masters

Geplaatst op Geupdate op

2 FEThrowers trokken op 25 februari richting Gent voor het Belgisch en Provinciaal kampioenschap masters. Sam De Meyer en Filip Eeckhout, beide uitkomend in de M40 categorie, kwamen net na de middag in actie met de kogel. Het werd een lange wedstrijd met 16 deelnemers verdeeld over 3 categorieën (M35-40-45). Vandaag was de grootste aandacht vooral op Sam gericht. Hij zou immers voor het eerst zijn nieuwe draaitechniek uitproberen en zo, samen met Filip, een podiumplaats proberen te bemachtigen. Of het hem lukte, leest u hieronder 😉 .

Na eerst een “safety” standworp te hebben gedaan, kreeg hij geleidelijk aan meer vertrouwen in zijn draai. Hij realiseerde uiteindelijk een degelijke 9m97 waardoor hij knap 3de werd op zowel het Provinciaal als Belgisch kampioenschap. Trainer Filip had zich de 14m als doel gesteld. Met zijn 3de worp haalde hij 14m14 waarna hij na enige uitdaging door Sam overschakelde naar de draaitechniek. Zonder enig succes trouwens want hij produceerde 3 nulworpen. Uiteindelijk volstond de 14m14 ruimschoots voor een nieuwe Provinciale en Belgische titel.
Voor Filip zat het drukke atletiekweekend er nog niet op. Hij trok onmiddellijk na de wedstrijd vanuit Gent naar Sittard (NED) waar hij aansloot op een ministage voor de beste Vlaamse werpers en hun trainers, georganiseerd door de VAL.

Volledige uitslag.

.

2 gedachten over “BK masters

  Frankie Machine zei:
  26 februari 2023 om 06:13

  Dat was even spannend zeg. Gelukkig heb je het podium gehaald. Leg ze maar op den hoop!

  Geliked door 1 persoon

   fethrowers Gereageerd:
   28 februari 2023 om 15:10

   Zeg dat wel… Uit veiligheidsredenen zelfs een 2de hoop begonnen 😉 .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s