Studenten aan de macht!

Geplaatst op Geupdate op

Op vrijdag 24 februari trokken we met heel wat clubgenoten richting Gent voor het Belgisch indoor studentenkampioenschap, voor het eerst georganiseerd door VS. Ook de FEThrowers waren goed vertegenwoordigd en kwam er met maar liefst 8 van onze “verder studerende” werpers in actie met de kogel. Zowel bij de mannen als vrouwen werden het lange wedstrijden met een 20-tal deelnemers aan de start. Niet ideaal dus voor een vlotte wedstrijd en knappe prestaties. O.a. dankzij een goede organisatie en dito sfeer onder de deelnemers zagen we wel enkele knappe resultaten. Een overzicht krijgt u hieronder…

Om 17u45 begonnen de mannen aan hun wedstijd. Met Andreas De Lathauwer, Arnaud De Cremer (ASVO), Leander Casteels en Cédric Broeckaert hadden we 4 toppers in actie die allen potentieel een 14m+ worp kunnen produceren. Andreas flirtte vorige week nog met de 18m en wou deze natuurlijk ook eens officieel geregistreerd zien staan. Hij begon heel rustig aan zijn wedstijd maar kwam toch geleidelijk aan onder stoom. Eerst had hij nog enkele heel verre nulworpen maar in zijn laatste poging kon hij de ultieme stoot toch bovenhalen. Met 18m02 verpulverde (+50cm) hij zijn PR en clubrecord. Hiermee komt hij ook op de 4de plaats allertijden en dat als eerstejaars senior! Heel straf!
De jongste van onze bende, junior Cédric, ging voluit op jacht naar de 15m met het senioren gewicht. Vandaag moest hij echter tevreden zijn met 14m21. Niet het verhoopte resultaat maar enkele dagen vakantiewerk zal hier wellicht voor iets tussen gezeten hebben.
Arnaud & Leander waren ook gebrand op een goede prestatie, zeker na het missen van het BK AC en met het oog op hun Beloften BK van volgende week. Leander kon de verwachtingen vandaag niet waarmaken en kwam slechts tot 12m84. Maatje Arnaud deed het wel voortreffelijk met 13m91. Voor hem betekende deze afstand een nieuw indoor PR en een “Oudenaards” clubrecord!

Na het mannelijk geweld mochten de vrouwen de ring onveilig maken. Daar zagen we opnieuw 4 van onze sterke werpsters in actie komen. Met Lien Rubbrecht, Nina Denolf, Annelien Beelaert & Phebe Vanderstraeten hadden we een diverse groep aan de start. Zo focuste Lien de laatste tijd vooral op de sprintnummers en het kogelstoten. Tijdens de wedstrijd kreeg ze nooit een goed gevoel bij haar worpen. Toch kwam ze tot een mooie 11m21. Meerkampster Nina heeft dan weer 7 nummers onder de knie te krijgen. Vandaag kwam ze met de kogel tot een degelijk 10m55 en kreeg ze de bevestiging dat er nog heel wat progressie mogelijk is. Annelien & Phebe zijn de echte werpsters van de groep met respectievelijk speer/discus en kogel/discus als specialiteit. Zij kwamen respectievelijk tot 10m26 en 10m24 en hadden wellicht op wat extra centimeters gehoopt. Outdoor zullen ze dit ongetwijfeld wel eens tonen!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s