BK scholieren

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag (04/03) kwam er slechts één FEThrower in actie tijdens het BK voor cadetten en scholieren in Louvain La Neuve. Tweedejaars scholier Robbe Van Hoorde nam er deel aan zijn allereerste Belgische kampioenschap en behoorde meteen al tot de medaillekanshebbers. Straf, aangezien Robbe amper een tiental maanden geleden gestart is met kogelstoten. Zo’n eerste kampioenschap brengt altijd wat vragen met zich mee. Hoe gaat hij met de druk om? Kan hij zichzelf overstijgen op belangrijke momenten? Blijft zijn techniek overeind met wat extra druk? Allemaal vragen waar we heel snel een antwoord op kregen.

Om 14u was zijn moment aangebroken. Na een degelijke opwarming begon hij met een knappe stoot van 14m11, slechts 1 cm onder zijn PR. Met zo’n openingsworp en de wetenschap dat het op training nog veel verder kon, steeg het vertrouwen. Tot zijn eigen frustratie kon zich niet meer verbeteren. In de voorlaatste poging ging er zelfs nog iemand over hem waardoor hij uiteindelijk ook nog naast het podium zou vallen en tevreden moest zijn met een ondankbare 4de plaats. De impact van zo’n eerste BK was dus best groot waardoor bovenstaande vragen eerder negatief moesten beantwoord worden. Toch is dit een belangrijke ervaring die iedereen eens meemaakt als atleet en heel nuttig is in het ontwikkelingsproces. Eerst was de ontgoocheling groot maar even later was de motivatie reeds zeer groot richting het outdoor seizoen. Een eigenschap van echte toppers!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s