Twee Belgische kampioenen!

Geplaatst op Geupdate op

Het weekend van 4 & 5 maart werd een druk atletiek weekend. Er waren niet alleen de Europese kampioenschappen in Turkije of het BK cadetten en scholieren maar op zondag stond ook nog voor de junioren en beloften hun Belgische kampioenschap op de kalender. Op dit kampioenschap traden 5 van onze toppers aan. Met Emma De Landsheere & Cédric Broeckaert werden we bij de junioren goed vertegenwoordig. Bij de beloften mannen zagen we zelfs 3 FEThrowers in actie komen met Andreas De Lathauwer, Arnaud De Cremer (ASVO) en Leander Casteels. Stuk voor stuk zijn dit atleten met podiumambities. U kan hieronder lezen of ze hun jacht naar eremetaal succesvol konden afronden.

Tweedejaars junior Cédric mocht om 10u als eerste in actie komen. Niet zijn favoriete uur maar uiteindelijk moet je daar niet mee bezig zijn want voor iedereen gelijk. Hij werkte een heel regelmatige wedstrijd af en met regelmaat win je medailles wordt wel eens gezegd, zeker als je ver genoeg stoot 😉 . En of hij ver genoeg stoot. Met 16m46 won hij knap zijn allereerste Belgische titel! Als je het nu één atleet echt gunt, dan is het wel Cédric. Zijn inzet en wilskracht zijn een voorbeeld voor velen. Nu terug wat technisch werk en dan op naar de zomer om nog verder te stoten.

Na Cédric was eerstejaars junior Emma aan de beurt. Na het volledig najaar en een deel van de winter te revalideren van een rugblessure wou ze het indoorseizoen met een positieve noot afronden. Enof ze mag tevreden zijn… Vandaag kwam ze tot 11m00. Goed voor een nieuw PR en de 4de plaats als eersrtejaars. Technisch is er nog heel wat progressiemarge maar het belangrijkste is dat ze terug pijnvrij kan trainen en werpen. De rest komt dan wel vanzelf!

Bij de beloften mannen zagen we opnieuw een mooie strijd tussen Arnaud en Leander. Beide werkten eveneens een heel regelmatige wedstrijd af. Zo stootte Leander verschillende keren verder dan zijn seizoensbeste en kwam hij uiteindelijk op een 6de plaats terecht met 13m87. Ondertussen zagen we Arnaud zich bijna worp na worp verbeteren wat hem een beste prestatie van 14m47 opleverde. Hij strandde slechts op 2cm van het podium maar kon wel met een dik PR en clubrecord naar huis.
Als derde FET had Andreas zich intussentijd ook niet onbetuigd gelaten. Ook hij groeide tijdens de wedstrijd naar zijn beste stoot toe. Hij liet vandaag 17m71 opmeten, wat ruimschoots voldoende was voor een nieuwe Belgische titel.

Wat een dag voor ons team! Twee Belgische titels, twee 4de plaatsen, een 6de plaats, twee persoonlijke records en een clubrecord, dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s