Mooie start!

Geplaatst op Geupdate op

Op een zonnige zaterdag (11/03) stonden 5 FEThrowers te popelen om aan hun eerste outdoor meeting te beginnen en eens te testen waar ze stonden. “Place to be” was Sint-Niklaas waar werpers vaak heel mooie prestaties neerzetten. Ook vandaag was het niet anders want er vielen heel wat nieuwe persoonlijke records te noteren. Hieronder leest u er alles over.

Eerstejaars cadet Lowie De Meyer beet de spits af met de kogel. Waar hij een nieuw persoonlijk record liet opmeten van 10m05. Hierna was tweedejaars scholier Robbe Van Hoorde aan de beurt. Hij slaagde erin om meer dan een halve meter verder te gooien dan zijn vorig record. Hij opende zijn seizoen met een knap PR van 14m78. Het volgende nummer op de planning was het discuswerpen, zowel voor Lowie als Robbe. Robbe wierp zijn discus voor het eerst over de 40 meter, hij liet een afstand opmeten van 41m51. Lowie kon niet achter blijven en wierp 25m49, opnieuw een PR.

Dan was het de beurt aan de scholieren dames. Met drie gingen ze van start bij het discuswerpen. Inge Eeckhout begon sterk en gooide meer dan een halve meter voorbij haar PR. Met 27m65 kan ze zeer tevreden zijn over het begin van haar outdoor seizoen. Voor Silke De Lathauwer was het spannend omdat ze na een half jaar herstel van een rugblessure een eerste wedstrijd deed. Ze kon dan ook heel tevreden zijn met haar 34m67. Ook Loes De Meyer kon tevreden terugblikken op haar wedstrijd. Ze gooide haar discus 27m96 ver. Loes en Inge sloten deze drukke dag af met het kogelstoten. Loes moest tevreden zijn met een afstand van 9m70. En na 3 aanslagen op de jury was Inge de bijhorende commentaar beu en stootte de kogel in haar laatste poging knap over de 11 meter (11m02).

Met dank aan de reporters ter plaatse: Inge, Loes & Silke.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s