Andreas blijft clubrecords verzamelen!

Geplaatst op Geupdate op

 Andreas De Lathauwer zag zijn schitterend indoorseizoen beloond worden met een selectie voor de European Throwing Cup te Leiria (POR) op 11 & 12 maart. Het werd, na de werpersmeeting in Halle (GER) en het WKu20 in Cali (COL), zijn derde internationale ervaring op minder dan een jaar. Hij kwam dit weekend 2x in actie. Zowel met de discus als de kogel sloot hij zijn schitterende winterseizoen af met enkele knappe resultaten. Zoals u hieronder kan lezen, beloven beide resultaten heel veel goeds voor deze zomer. Nu eerst een beetje rust en dan de focus op het outdoorseizoen!

Het discuswerpen werd zoals een beetje verwacht een moeilijke wedstijd. Deze winter lag de focus volledig op het kogelstoten waardoor er amper tijd was om wat met de discus te gooien en dan moest het weer ook nog meezitten… Toch slaagde Andreas er in om zijn discus 2x voorbij de 50m te gooien. Zijn beste worp vloog 50m17. Hiermee werd hij 10de. Al bij al een mooie prestatie die beloond werd met een nieuw senioren clubrecord en een prestatie waar hij zeker kan op verder bouwen richting de zomer.

Een dag later vatte Andreas zijn kogelwedstrijd aan met veel “goesting”. Hij opende onmiddellijk met een 17m worp en kwam daarmee aan de leiding in groep B. Hij zou uiteindelijk de leiding nooit meer uit handen geven. Door de degelijke openingsworp nam hij wat risico’s. Mede hierdoor slaagde hij er niet in om zijn kogel goed te treffen. Hij verbeterde zich wel nog tot 17m43 en werd zo in het overall klassement 9de! Zelf sprak hij van een gemiste kans want er zat vandaag meer in. Toch kan hij terugblikken op een mooi weekend waar hij opnieuw heel wat internationale ervaring kon opdoen. Ook hier werd hij beloond met een nieuw senioren en AC clubrecord. Deze prestatie betekende ook de 3de plaats allertijden bij de beloften en de 9de alle categorieën in Belgie en … het einde van trainer Filip in de clubrecordtabellen van VS. Op de masterrecords na, maar ook dat is wellicht een kwestie van (veel) tijd 😉 .

Filmpjes van zijn beste worpen kan u op onze Instagrampagina terugvinden. Breng ons gerust een bezoekje.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s