BvV cad/sch te Deinze

Geplaatst op Geupdate op

Foto Yorben Audenaert

Na een dag bekeratletiek voor onze pupillen & miniemen in Oordegem, was het vandaag de beurt aan onze cadetten en scholieren. Zij komen uit in de 2de afdeling A en trokken hiervoor naar Deinze. Ook hier strijden de jongens en meisjes samen om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor hun club. Of ze net als hun jongere clubgenoten konden uitpakken met een heuse overwinning kan u hieronder lezen.

We beginnen met een chronologisch overzicht van de kogel en discus prestaties van onze FETjes.

10u00 – kogel CAD V: Gelegenheidskogelstootster Selene Van Wijnendaele kon met 5m43 en een 12de plaats, een punt uit de brand slepen. Tijdens een BvV is elk punt natuurlijk belangrijk!

12u00 – kogel SCH V: Inge Eeckhout maakte als atlete met het beste PR de verwachtingen waar. Ze liet een knappe 11m01 opmeten, goed voor een schitterende overwinningen en de daarbij horende 13 punten.

13u30 – discus SCH M : Na een stevige val met de fiets, een dag eerder, was Robbe Van Hoorde wat onzeker of hij over zijn volledige krachten kon beschikken. Hij had immers nog hier en daar wat pijntjes. Met “slechts” 36m54 kon hij niet echt tevreden zijn met zijn prestatie. Het leverde hem een 4de plaats op en 9 punten.

13u30 – kogel CAD M : Eerstejaars Lowie De Meyer zorgde voor het eerste persoonlijk record van de dag. Met 11m28 was hij de beste van alle deelnemers. Een straffe overwinning die VS extra 13 punten opleverde!

14u20 – discus SCH V : Silke De Lathauwer bleef wat op haar honger zitten met 34m32. Deze afstand geeft haar mogelijkheden niet echt weer maar het volstond wel voor een 2de plaats en 11 punten.

15u00 – kogel SCH M : Gemotiveerd door een mindere discusprestatie knalde Robbe met de kogel naar een nieuw PR. Zijn nieuw record bedraagt nu 14m84. Overwinning nummer 3 voor onze FETjes.

15u20 – discus CAD V : Yenthe Vereecken hield de spanning er in met eerst 2 nulworpen. In haar derde worp benaderde ze haar PR waardoor ze als achtste nog een extra 4de poging kreeg. In die poging kwam ze tot 18m33, goed voor een nieuw PR en 5 punten. In het speerwerpen werd ze eerder op de dag al knap 6de met 24m55, goed voor een nieuw PR.

16u00 – discus CAD M : Ook Lowie kende een wat aarzelende start met zijn discus. Hij groeide mooi in zijn wedstrijd en kwam nog tot 31m16. Het leverde hem een knappe 2de plaats op en 11 punten.

Voor VS werd het een heel spannende dag waar iedereen het beste van zichzelf gaf. Uiteindelijk moesten we de duimen leggen voor het heel sterke Houtland (HAC) die met 445 punten met de beker huiswaarts kon. VS strandde op een heel knappe 2de plaats met 416 punten, gevolgd door Deinze (DEIN) met 344,5 punten.

.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s