Wat een spannende dag!

Geplaatst op Geupdate op

Dit jaar verwelkomde atletiekclub Waasland (Sint-Niklaas) ons voor de interclub in Ere-afdeling van de VAL. Voor het eerst in de geschiedenis van de Beker van Vlaanderen konden de dames en heren samen strijden voor de titel. Ideaal dus voor het clubgevoel en de sfeer. De dag begon wel met gietende regen. Maar regende het ook PR’s? U leest het hier! Hoe dan ook, de regen hield ons niet tegen om met een mooi gevulde groep te strijden (neen we hebben niemand verwond) voor elk punt. De motivatie zat alvast bij iedereen goed. We wisten dat met een beetje geluk promotie naar de “First League” mogelijk was. We konden immers ook op de versterking rekenen van ACES (Wichelen). U hoort het al, een mooie mix voor een fijne dag.

Kelly Van Petegem beet de spits af tijdens het kogelstoten. En gebeten was ze op een mooie prestatie. Met 11m69 stootte ze door naar de finale. Maar dit was nog niet voldoende voor deze knalvrouw. Ze schudde nog 12m10 uit haar arm. Even was ze op weg naar de tweede plek, maar in de laatste poging ging de atlete van Houtland nog net over ons Kells. Hiermee behaalde ze een knappe 3e plaats met bijhorende 10 punten. Goed gedaan Kelly.

Ondertussen is het nog steeds aan het regenen en maakt Andreas De Lathauwer zich klaar om een schijfje te werpen. In een kletsnatte ring en absoluut geen ideale omstandigheden behaald Andreas een knappe 2e plaats met 48m73. In andere omstandigheden zou de afstand ongetwijfeld een ander verhaal geweest zijn. Hoe dan ook, super gedaan Andreas! Bijna onmiddellijk hierna moest Andreas alweer door naar het kogelstoten! En u raadt het nooit, het was nog steeds aan het regenen. Ook hier behaalde hij een tweede plaats met bijhorende 11 punten. Nog steeds waren de omstandigheden absoluut niet ideaal. De weercondities spelen een grote rol bij de werpnummers dus echt ontevreden kan hij niet zijn met 16m76, maar hij voelde dat er meer in zat. Beetje jammer dus.

Dan over naar Annelien Beelaert. Zij begon twijfelend aan de wedstrijd. Een natte ring is haar ergste vijand, dus de angst zat er al weer in. Ook een pijnlijke rug zat haar wat in de weg. Maar verstand op 0 en gewoon gaan! Worp na worp verbeterde ze zich en uiteindelijk behaalde ze toch nog een mooie 39m33 en een 3e plaats! Een mooie worp, op niveau. Zo wordt het toch alweer hopen op een uitschieter die er ooit eens zal uitkomen, hopelijk. Uiteindelijk wordt VS 3e met 277 punten, na AVT (279,5) en HAC (291,5). Enkel de eerste club promoveert naar First League en zo zullen we dus weer een jaartje vertoeven in de Ere-afdeling van de VAL. Maar ‘t is daar ook plezant!

Met dank aan reportster ter plaatse, Annelien!

Volledige uitslag Sint-Niklaas.

Eigenlijk wel heel jammer dat we de promotie net missen want anders kwamen we ook terug uit tegen ASVO in de First League te Vilvoorde. Dit is de club waar een andere FEThrower-topper bij aangesloten is. We spreken hier over Arnaud De Cremer (ASVO) die vandaag bewees van goudwaarde te zijn voor zijn club. Arnaud bleef tweemaal net onder zijn PR en realiseerde met 14m12 in het kogelstoten en 43m90 in het discuswerpen tweemaal een 2de plaats. Gelukkig kon hij deelnemen want het koste heel wat lobbywerk om deze student van het Leger aan de start te krijgen vandaag. Hij had normaal een verplichte activiteit voor zijn opleiding. En als je dan weet dat ASVO op de 6de plaats eindigde, ex aequo met de 7de die moet degraderen… dan weet je hoe belangrijk zijn prestaties waren. Het onderscheid tussen plaats 6 en 7 werd immers gemaakt op het aantal 2de plaatsen want beide clubs hadden evenveel punten en evenveel overwinningen.

Volledige uitslag Vilvoorde.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s