Mooie resultaten in Ninove

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag trok een kleine delegatie naar Ninove om er een “trainingswedstrijd” met de kogel af te werken. De wekelijkse woensdagtraining werd vervangen door deze wedstrijd waar we de zekerheid kregen van 6 pogingen en onze atleten enkele konden focussen op het kogelstoten want er was geen discuswerpen vandaag. Onze oudere atleten kregen een rustdag met het ook op het Vlaams kampioenschap van morgen. Junior Cédric Broeckaert vormde hierop een uitzondering. Hij doet op het KvV kogel en discus met het senioren gewicht, maar wou vandaag zijn stijgende vorm en verbeterde techniek al eens testen met de 6kg. Het werd een zeer geslaagde test met 5 worpen ruim boven de 16m en met toch nog wat werkpuntjes die een nog mooie marge laten vermoeden.

Hij kwam vandaag tot 16m69, een outdoor PR. Indoor stootte hij al 5cm verder. Met deze schitterende afstand komt hij nu op de 13de plaats allertijden.

Bij de scholieren meisjes zagen we Inge Eeckhout en Loes De Meyer in actie komen. Inge kwam vandaag tot 10m81 en blijft hiermee toch nog wat op haar honger zitten. Sowieso komen die verre worpen er vroeg of laat wel uit! Ook bij Loes wil het nog niet altijd goed lukken. Vandaag zag je wel een mooie progressie en stootte ze voor het eerst dit seizoen terug voorbij de 10m met 10m43.

Bij de scholieren jongens zagen we ook 2 FETjes opdagen. Hier waren het Lukas Lanckman en Robbe Van Hoorde die de VS-kleuren kwamen verdedigen. Beide openden hun wedstrijd sterk met respectievelijk 10m43 en 14m58. Door de goede eerste stoot, en het feit dat we deze wedstrijd als een training opvatten, kregen ze de opdracht nog eens 5x door te gaan. Zo kwamen er enkele technische fouten naar boven en sloegen ze er niet meer in zich te verbeteren. Al moet wel gezegd dat de worpen van Robbe aanzienlijk verder vlogen, maar hij kon die nog niet geldig afwerken.

Volledige uitslag.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s