Lukas dropt een bommetje.

Geplaatst op Geupdate op

Vandaag trokken 9 FEThrowers naar Eeklo voor de 2de werpersmeeting van dit seizoen. Ook in Boechout kwam er nog een jonge beloftevolle werper van ons team in actie. Het werd dus een drukke atletieknamiddag in niet al te beste weersomstandigheden. Een overzicht van alle resultaten kan u hieronder raadplegen. We kunnen alvast meedelen dat er 5 persoonlijke records zijn gesneuveld!

Als eerste aan zet was eerstejaars junior Robbe Van Hoorde met de kogel. Robbe moest vandaag tevreden zijn met 14m30. Weliswaar een outdoor PR maar nog niet de afstanden die hij reeds moet aankunnen.

Volgende atleten die aan hun wedstrijd mochten beginnen, waren scholieren Bert De Schryver en Lukas Lanckman met de discus. Beiden deden het voortreffelijk. Bert liet een mooi resultaat optekenen van 25m02. Hiermee verbeterde hij zijn PR met meer dan 3 meter. Lukas wierp heel regelmatig met zijn discus. Zijn beste worp plantte hij op 33m34. Later op de dag mocht Lukas nogmaals aantreden in het kogelstoten. En hoe! Lukas doorbrak eindelijk de 12m-muur. Met 12m31 (PR) doet hij bijna een halve meter beter dan ooit. Dit zal hem veel vertrouwen geven en is een mooie beloning voor alle inspanningen die hij doet op training.

Ook cadet Lowie De Meyer trok vandaag naar Eeklo. Hij pootte zijn discus neer op 41m31. Zus Loes De Meyer nam vandaag zowel de kogel als de discus ter hand. Voor de kogel tekende ze 10m64 op de tabel en voor discus 25m83. Vooral bij het discuswerpen ging dit gepaard met wat teleurstelling. Maar dit komt zéker goed.

Geike Muylaert evenaarde ei zo na haar PR met de kogel, 7m36. Met de discus bemachtigde ze een knap nieuw PR van 16m09. Yenthe Vereecken vervolledigde het rijtje van onze damesscholieren. De discus landde op 18m83 en met de kogel benaderde ze haar PR met een worp van 8m13

Tot slot kwamen ook nog onze juniores Inge Eeckhout en Silke De Lathauwer in actie. Voor Inge was haar beste worp bij kogel er eentje van 9m43 en bij discus 28m87. Silke kon ons tijdens de opwarming van discus een aantal mooie worpen laten zien. Echter tijdens de wedstrijd zélf wilde het niet vlotten. Ze kon slechts 1 worp geldig afwerken, 33m91.

Met dank aan reporters ter plaatste, Sophie Jacobs & Lukas Lanckman.

Volledige uitslag Eeklo.

.

In Boechout kwam eerstejaars cadet Daan De Bock voor het eerst in actie met de discus. Door technisch problemen (de resultaten werden niet geregistreerd) moest de wedstrijd overgedaan worden en moest Daan dus 2x aan de slag. In de eerste wedstrijd landde zijn discus een eind voorbij de 26m maar hier zijn dus geen officiële resultaten meer van. Tijdens de herneming, in gietende regen, realiseerde hij 21m32 (PR). Toch nam hij het heel sportief op, hij had immers extra veel kunnen gooien en veel ervaring opgedaan.

Volledige uitslag Boechout.

.

Plaats een reactie