Geen 1 en 2 zonder 3

Geplaatst op Geupdate op

BK_Indoor_AC_20160220_met_Philip_Milanov_en_Filip_Eeckhout
Foto: Herman Van Uytven

Gisteren trok onze trainer met een bang hartje richting de topsporthal in Gent voor het BK AC indoor. De aanloop naar het Belgisch kampioenschap kogelstoten verliep niet van een leien dakje. Zieke kinderen en de opgestapelde vermoeidheid door onderbroken nachtrust speelden hem parten. Toch was zijn motivatie groot want na een 1ste plaats op het PK AC en een 2de plaats op het KvV AC kon hij zijn derde podium van deze winter bemachtigen.

Als master 3x op een alle categorieën podium staan deze winter was het doel! De opwarming ging onverwacht goed en het geloof groeide. Met zijn eerste poging onmiddellijk een degelijke 15m23 en een voorlopige 3de plaats. In de 2de poging nog enkele centimeters verder… maar daarna leek het beste eraf. Bij aanvang van de laatste poging stond hij op 3 tot dat Matthias Quintelier 15m38 stotte en zo de 2de plaats bezette. Weg podium voor Filip. Gelukkig had hij nog een poging en kon hij met 15m58 alles rechtzetten. Die prestatie was zelfs even goed voor een tweede plaats, tot Ilya Defrere in zijn laatste poging 15m61 liet optekenen. Wat een spannende laatste poging … Vice wereldkampioen discuswerpen Philip Milanov werd knap eerste met 17m29. Met 15m58 en een bronzen medaille kon Filip heel tevreden huiswaarts!

Tot slot vermeden we nog graag de prestaties van Inge Nys en Hanne Maudens, 2 atletes die regelmatig de FEThrowers vervoegen op training. Inge ontbrak wat frisheid in het hink-stap-springen door het vele werk dat ze verzet bij de bouw van haar nieuwe huis. Inge werd 11de met 10m55. Hanne had wat last met haar aanloop in het verspringen en liet zo enkele onregelmatige sprongen opmeten. Bij haar laatste poging vielen de puzzelstukjes beter in elkaar en sprong ze naar zilver (6m14).

Hier kunt u de beelden van de livestream van het BK indoor (her)bekijken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s