Memorial François

Geplaatst op Geupdate op

Francois
François

Vandaag stond in Lokeren de Zilveren discus alias de Memorial François Van Den Branden op het programma. Deze werpmeeting met uitsluitend discus en kogel op het programma, was oorspronkelijk een organisatie van François. 4 jaar na z’n dood blijft dit een zeer aangename wedstrijd voor werpers. Niet minder dan 6 FEThrowers kwamen in actie.

Trainer Filip Eeckhout kwam als eerste in de ring. Hij liet de discus na 41m69 en de kogel  na 14m49 landen. Gezien z’n fysieke paraatheid was hij hier best tevreden mee.

Juniore Hanne Maudens kwam als 2de in actie. Hanne werkte in de voormiddag eerst nog een ver- en hoogspringtraining af en zakte daarna af naar Lokeren om er met de kogel wat wedstrijdritme op te doen. Met een nieuw PR van 11m63 en een zeer regelmatige wedstrijd, kan ze met een goed gevoel richting Polen vertrekken voor de 7-kamp op het WKu20.

Myrthe Van der Borght (cadet) liet een knappe 34m32 opmeten in voor haar moeilijke omstandigheden. Doordat ze haar discus nog onvoldoende “plat” kan afwerpen, was de tegenwind eerder een nadeel dan een voordeel. Later op de namiddag kwam ze in het kogelstoten tot 14m18. Mooi resultaat, al had ze op nog wat verder gehoopt.

In het discuswerpen bij de scholieren meisjes kwam Annelien Beelaert tot een nieuw PR van 33m57. Ook bij Annelien zaten er wellicht nog wat extra centimeters is maar daarvoor kreeg ze haar discus niet voldoende in de wind. Morgen op eigen terrein volgt een herkansing ;-).

Chiroleider en eerste jaars senior  Ruben Heirman kwam, daags voor hij op kamp vertrekt, nog een wedstrijdje meepikken. Ruben realiseerde met de kogel een nieuw PR van 11m21 maar zag zijn prima worpen in de opwarming bij het discuswerpen niet verzilverd worden tijdens de wedstrijd. Zijn 27m42 was een tegenvallend resultaat voor hem.

Tot slot kwam ook Frederik Eeckhout in actie. Hij wierp met de discus 41m39 en was hier niet zo tevreden mee. Frederik is aan’t stappen ter voorbereiding van zijn deelname aan de dodentocht in augustus. 15km enkele uren voor de wedstrijd is dan ook verre van ideaal en zet z’n mindere prestatie in een ander daglicht!

 

Uitslag Memorial François Van Den Branden te Lokeren (10/07/2016)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s