Ministage

Geplaatst op Geupdate op

stage
Ministage te Oordegem

Ter voorbereiding van de volgende wedstrijdperiode met o.a. het Vlaams en Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren organiseerden de FEThrowers een 3-daagse ministage te Oordegem op 8, 9 en 10 augustus. Ondertussen vond op 9 augustus te Oordegem een avondmeeting plaats waar enkele van onze atleten in actie kwamen.

Zondag 7 augustus trok Myrthe Van der Borght eerst nog naar een meeting te Aalst om er deel te nemen aan het kogelstoten. Voor de 8ste keer dit seizoen stootte ze boven de 14m. Met 14m06 won ze ook deze manche van het Oost-Vlaams criterium.

Op maandag, dag 1 van de stage, werd er vooral techniek getraind. In de voormiddag (10u tot 12u) lag de focus op het kogelstoten en in de namiddag (14u30 tot 16u30) kwam dan discus aan de beurt. Dinsdag was een redelijk zware dag met o.a. een medecinebal-, sprong- en sprinttraining.

Tijdens de avondmeeting trokken onze meisjes de werpschoenen nog eens aan om deel te nemen aan het discuswerpen. Als eerst kwamen de scholieren meisjes in actie. Dat het er in zat, dat wisten we. Maar dat Phebe Vanderstraeten zo zou uitpakken, tijdens een stage nota bene, met haar discus was toch een verrassing. Phebe verbeterde haar persoonlijk record tot 32m49. Annelien Beelaert kwam tot 30m94, een degelijk resultaat als je weet dat ze net een week stage achter de rug heeft met de explogroep te Virton en tijdens onze stage ook al 2 dagen goed getraind heeft. In het kogelstoten bij de scholieren kwam enkel nog Phebe in actie. 10m81 is gezien de omstandigheden een mooi resultaat voor haar.  Tot slot kwam ook cadette Myrthe Van der Borght nog wat ritme opdoen met de discus. Na een degelijke wedstrijd eindigde ze met 33m49.

Uitslag avondmeeting te Oordegem

De laatste dag van onze ministage werd er weer volop techniek getraind.

Het werd een super leuke stage met, door de beperkte groep, ook zeer kwalitatieve trainingen. Volgende FEThrouwers kwamen één of meerdere trainingen in actie: Hanne Maudens, Frederik Eeckhout, Pieter Vandenborne, Annelien Beelaert, Phebe Vanderstraeten en Myrthe Van der Borght. Ook Yannick Van der Perre kwam ons een bezoekje brengen maar door een blessure aan de voet kon hij echter niet deelnemen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s