BvV AC vrouwen

Geplaatst op Geupdate op

vs

Vandaag streden onze VS-vrouwen in Ere-afdeling van de VAL om promotie naar de hoogste afdeling. Met hoge verwachtingen zakten onze vrouwen af richting Betekom waar ROBA ons verwelkomde. Door enkele forfaits, wegens blessure, werd een licht gehavende, jonge en dus beloftevolle ploeg afgevaardigd. Onze dames deden het desalniettemin voortreffelijk en strandden op slechts 1 punt van het podium. De overwinning ging naar ROBA (144 p) voor VAC (134 p) en ACW (121 p).

Beginnen doen we met scholiere Myrthe Van der Borght die het discuswerpen voor haar rekening mocht nemen. Vrijdag tijdens de les LO zakte ze door haar reeds pijnlijke knie waardoor ze niet voor de volle 100% in orde was. Het verklaart alvast de voor haar matige 31m55, goed voor een 5de plaats en 9 punten.

Ook onze andere FEThrowers gaven het beste van zichzelf en kwamen met enkele mooie prestaties naar huis. Zo liep cadet Nina Denolf op de 400m een knap nieuw PR (59″00), goed voor een knappe 4de plaats en 9 punten. Kogelstoten de avond voor een 400m bleek een prima opwarming 😉 .

Meerkampster Hanne Maudens bereidt zich voor op de 7-kamp in het Oostenrijkse Götzis over 2 weken. Op haar planning stond vandaag het verspringen en de 100m horden. Het verspringen won ze met een schitterende sprong van 6m43 (13 p) en op de horden werd ze knap 4de in 14″82 (9 p). Zus Lore Maudens nam deel aan het speerwerpen waar ze 7de werd met een worp van 33m15 (6 p).

Lien rubbrecht werd bereid gevonden om de ploeg te depanneren op de 400m horden. Ze klaarde de klus, na een jammerlijke val over de laatste horde, in 77″30 en werd hiermee 12de.

Volledige uitslag & klassement.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s