Belgisch kampioenschap

Geplaatst op Geupdate op

20170617
Foto: Joris Willems

Voor de 3de week op rij was het de beurt aan trainer Filip Eeckhout om de werpschoenen aan te trekken. Na de Memorial Buyle en de beker van Vlaanderen voor masters trok hij nu , samen met Davy Uyttenhove, richting Ninove voor de Belgisch kampioenschappen bij de masters. Het werd alvast een succesvolle dag, maar met welke prestaties?

Om 16u stond het kogelstoten (7,260kg) op het programma voor de M35 masters. Filip haalde het na een mooie strijd van Bart Pauwels met 15m32.  De eerst en ook moeilijkste titel was binnen. Davy nam een wat aarzelende start maar kon toch nog eindigen met 10m24 en een 4de plaats.

Ondertussen was het discuswerpen al goed aan’t uitlopen. Toen wij de discusring konden betreden was zo goed als iedereen reeds huiswaarts en sloeg de vermoeidheid, van een lange en warme namiddag, toch al wat toe! Filip realiseerde een degelijke 41m02 en werd zo voor de 2de maal Belgisch kampioen. In dezelfde wedstrijd zagen we Davy, als niet werper, een mooie prestatie neerzetten. Met 30m07 werd hij opnieuw 4de! Morgen, op dag 2 van deze kampioenschappen, treedt Davy nog aan in het Polsstokspringen en het speerwerpen. Succes Davy!

Uitslag BK masters dag 1 te Ninove

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s