Terugblik op 2017!

Geplaatst op Geupdate op

medaillesNu alle wedstrijden achter de rug zijn en de voorbereidingen voor een nieuw seizoen volop bezig, blikken we nog eens terug op het oude. Net zoals vorig seizoen realiseerden onze FEThrowers zowel indoor als outdoor heel wat ereplaatsen. Zo behaalden we dit jaar 11 Belgische (7x goud – 3x zilver – 1x brons), 7 Vlaamse (4x goud – 1x zilver – 2x brons) en 18 Provinciale (7x goud – 4x zilver – 7x brons) medailles. We gingen dit jaar terug internationaal met de selecties in de meerkamp voor Hanne Maudens (EKu23 in Polen & WK AC in het Verenigd Koninkrijk) en de deelname aan de EYOF in Hongarije van Myrthe Van der Borght in het kogelstoten. Als kers op de taart was er nog het schitterende Belgisch record van Myrthe in het kogelstoten bij de scholieren meisjes.

36 medailles, met 7 verschillende atleten, maakt een trainer natuurlijk heel trots! Wat hem misschien nog meer deugd heeft gedaan was de regelmaat, de inzet en het plezier waarmee werpers komen trainen. Tijdens het indoorseizoen resulteerde dit in maar liefst 7 persoonlijke records met de kogel. Outdoor werd er met 10 persoonlijke records in het kogelstoten en 5 in het discuswerpen zelfs nog een stuk straffer gepresteerd!

Internationaal kende  Hanne Maudens wat pech. Zo werd ze ziek op dag 1 van de 7-kamp tijdens het EKu23 in Polen. Gelukkig kon ze zich dankzij haar schitterende prestatie in Götzis plaatsen voor haar eerste WK alle categorieën. Londen werd, met een 23ste plaats, een mooie en vooral leerrijke ervaring. Bij Myrthe Van der Borght verliep haar eerste internationale kampioenschap ook niet vlekkeloos maar ze kon toch nog een heel knappe 6de plaats bemachtigen. Dat ze in vorm was, bewees ze enkele weken later tijdens het Belgisch kampioenschap door dit te winnen met een nieuw Belgisch record!

Hieronder kan u een overzicht vinden van onze medaillewinnaars.

Belgisch kampioenschap:

GOUD
Van der Borght Myrthe – SCH – kogel outdoor
Eeckhout Filip – M35 – kogel indoor & outdoor,discus, hamer, gewicht en werp-vijfkamp

ZILVER
Van der Borght Myrthe – SCH – kogel indoor
Uyttenhove Davy – M35 – werp-vijfkamp

BRONS
Van der Borght Myrthe – SCH – discus
Eeckhout Filip – AC – kogel indoor

.

Kampioenschap van Vlaanderen:

GOUD
Van der Borght Myrthe – SCH – kogel outdoor
Eeckhout Filip – M35 – kogel outdoor, discus en hamer

ZILVER
Eeckhout Filip – AC – kogel indoor

BRONS
Van der Borght Myrthe – SCH – kogel indoor
Beelaert Annelien – SCH – 3de discus

.

Provinciaal kampioenschap:

GOUD
Van der Borght Myrthe – SCH – kogel indoor & outdoor
Eeckhout Filip – M35 – kogel indoor & outdoor, discus, hamer en gewicht

ZILVER
Van der Borght Myrthe – SCH – discus
Vereecken Sven – JUN – kogel indoor
Rubbrecht Lien – SEN – 7-kamp outdoor
Hanne Maudens – SEN – 2de kogel outdoor
Eeckhout Filip – AC – kogel outdoor

BRONS
Vanderstraeten Phebe – JUN – kogel outdoor en discus
Vereecken Sven – JUN – kogel outdoor
Beelaert Annelien – SCH – kogel outdoor en discus
Eeckhout Filip – AC – kogel indoor

Trainer en master Filip Eeckhout was de grootste slokop wat titels en medailles betreft. Zo behaalde hij in de M35-categorie liefst 14 werptitels (6x BK – 3x KvV – 5x PK) in één seizoen en deed er nog eens 4 AC-medailles bij. Volgend seizoen even goed doen wordt haast onmogelijk.

Ook de toekomst lijkt alvast verzekerd want tijdens de Provinciale jeugdkampioenschappen schitterde o.a. Silke De Lathouwer in het discuswerpen met een Provinciale titel en een nieuw clubrecord. Daar stopte het niet voor haar want in het kogelstoten vestigde ze eveneens een nieuw PR, goed voor een knappe 2de plaats. Ook Cedric Keppens kwam met 2 medailles en evenveel persoonlijke records huiswaarts. Hij kon in het kogelstoten een knappe 2de plaats en in het discuswerpen een 3de plaats bemachtigen.

Tot binnen 2 weken voor het relaas van onze 2de Herfststage in Petit-Fays, een pittoresk Ardeens dorpje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s