PR-festival

Geplaatst op Geupdate op

IMG_3523
Hanne Maudens

Vandaag stond de VS-indoormeetig op het programma. Naar jaarlijkse gewoonte werd het terug een marathonmeeting die ’s morgens startte met jeugdwedstrijden om pas laat op de avond te eindigen met 4x200m wedstrijden. Het organisatieteam slaagde er, samen met tientallen gedreven medewerkers en juryleden, opnieuw in om dit huzarenstukje tot een goed einde te brengen! Chapeau! Ook voor de FEThrowers werd het een onvergetelijke dag. 8 van onze werpers kwamen in actie en maar liefst 7 van hen konden met een (stevig) PR huiswaarts trekken.

In dit overzicht beperk ik me tot de oudere categorieën vanaf cadet. Ook onze jeugdatleten kwamen in actie en deden het voortreffelijk. Voor hun resultaten verwijs ik graag naar de uitslag.

We beginnen met de prestatie van de dag. Wat Hanne Maudens vandaag had gegeten weet ik niet maar ze slaagde er in om 6x verder te stoten dan haar PR van vorig seizoen. Voor de 2de keer deze winter wist ze een enorme stap voorwaarts te zetten. Met 13m28 realiseerde ze een stevig nieuw PR en clubrecord. Veelbelovend, want technisch is er nog voldoende ruimte tot verbetering.
In dezelfde wedstrijd, maar dan bij de juniores, zagen we Annelien Beelaert ook haar PR verbeteren. Annelien kwam tot 9m71 en mag stilaan hopen op een +10m-worp.

Bij de cadetten mannen zagen we Andreas De Lathauwer wat wisselvallig presteren. Er zat niet al te veel fut in zijn worpen. Blijkbaar had hij alles opgespaard voor z’n laatste poging want daar stootte hij ineens een meter bij z’n beste prestatie. Met 10m91 liet hij dan ook een knap nieuw PR opmeten. Ook in deze wedstrijd kwam een 2de VS-er in actie. Wout Van Hoof kwam als niet kogelstoter tot 6m82.

Na al dat jong geweld kwamen vader en zoon Steven en Lode Lucas (ASVO) in actie. Beide hadden ze enkele goede trainingen achter de rug en kwamen dus met vertrouwen naar Gent afgezakt. Lode realiseerde als junior een PR met 11m34. Steven liet 10m86 opmeten, een degelijke prestatie als master waar toch nog heel wat marge opzit.

Ook bij de cadetten meisjes kwamen 2 van onze werpsters in actie. Het duurde bij Febe Vandewalle (ASVO) tot haar laatste poging alvorens ze haar kogel degelijk kon wegstoten. Deze betere worp bleek goed voor een PR van 10m30. Week na week zie je vorderingen wat ons al doet uitkijken naar de volgende wedstrijden.
Bij Tine Bauwens was het allemaal nog wat onwennig door de beperkte voorbereiding. Ze stootte haar kogel toch nog 6m83 ver wat goed was voor een PR.

Tot slot zagen we Myrthe Van der Borght voor de 4de wedstrijd op rij haar PR en CR verbeteren. Deze keer kwam ze in haar laatste poging tot 15m52. Het werd een wat vreemde wedstrijd voor haar. Na een ongelooflijke opwarming volgde precies wat decompressie waardoor het wat duurde alvorens ze op dreef kwam. Myrthe kan alvast met veel vertrouwen naar het kampioenschap van Vlaanderen van volgende week zondag.

Dikke proficiat allemaal, het werd een lange namiddag maar heb er van genoten!

Bekijk gerust onderstaande uitslag maar eens want er werden nog knappe prestaties geleverd door onze VS-atleten.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s