2018, prima gestart!

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0198
Arnaud De Cremer (ASVO)

Traditioneel is het Provinciale kampioenschap indoor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De FEThrowers kwamen met 7 atleten aan de start van dit kampioenschap en deden het voortreffelijk! Met 5 persoonlijke records, 2 bronzen medailles en 2 titels kunnen we dan ook zonder enige twijfel spreken van een geslaagde start van 2018! Hopelijk is de toon gezet en zijn we vertrokken voor een fantastisch werpjaar.

Beginnen doen we met onze jongste ‘throwers’.  Cédric Broekaert en Hervé De Cremer (ASVO) zijn beide nog eerstejaars cadet en hebben een mooie werptoekomst voor zich. Cédric werd 6de met een nieuw PR van 9m49. Hervé deed 2 plaatsen beter en werd knap 4de, ook al met een PR (9m97). Beiden zijn op weg om snel de 10m-barrière te slopen.

DSC_0211
Febe Vandewalle (ASVO)

Bij de meisjes cadetten zagen we Febe Vandewalle (ASVO) zich voor de 3de week op rij verbeteren. Nu liet ze 10m15 opmeten wat goed was voor een mooie 3de plaats. Deze bronzen medaille is alvast een leuke opsteker voor deze gemotiveerde discuswerpster.

DSC_0204
Myrthe Van der Borght

Myrthe Van der Borght is aan een sterke reeks bezig. Het mag duidelijk zijn dat ze gestaag verder groeit naar haar beste vorm. Vandaag waren er nog wat twijfels omdat ze de voorbije dagen wat ziek was maar deze werden snel weggewist toen ze uithaalde met 15m49. Deze afstand volstond ruimschoots voor de titel en een nieuw CR. Hiermee schuift ze ook nog op naar de 2de plaats op de aller tijden ranglijst!

Eerstejaars scholier Arnaud De Cremer (ASVO) kwam voor het eerste in actie met de 5kg zware kogel. Z’n eerste worpen waren nog wat onwennig maar in de 4de en laatste poging overklaste hij iedereen en realiseerde een heel knappe 13m88. Dit was uiteraard goed voor een PR maar ook de provinciale titel was voor hem!

Bij de juniores dames zagen we eerstejaars Annelien Beelaert in actie komen. Annelien die vorige week nog verraste met een knappe prestatie van 9m67 moest dit maal tevreden zijn met 9m29 en een 5de plaats. Niet onaardig als je weet dat ze zelden op kogel traint…

DSC_0218
Lode Lucas (ASVO)

Eindigen doen we met junior, en opnieuw een eerstejaars, Lode Lucas (ASVO) die voor het eerst de 11m-grens wist te overschrijden met de 6kg zware kogel. Met 11m11 kon hij beslag leggen op een knappe 3de plaats.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s