Belgisch record!

Geplaatst op Geupdate op

20180121Ere wie ere toekomt, vandaag beginnen we ons verslag van het kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren met Myrthe Van der Borght. Myrthe liet de voorbije trainingen reeds straffe worpen zien maar op wedstrijd kwam het er nog niet uit. Technisch kan het allemaal nog wat beter/stabieler maar als de puzzelstukjes dan toch eens in elkaar vallen dan… Vandaag was zo’n dag. Een mega verre knal in de opwarming was de voorbode van iets schitterend.

Haar eerste poging was meteen 16m10, een evenaring van haar outdoorrecord. Maar dan kwam haar 2de worp, 16m52, een verpulvering van haar indoor PR met exact 1m en 10cm verder dan het Belgische record bij de scholieren meisjes. Straffe prestatie als je weet dat het record reeds 26 jaar op naam stond van topwerpster Veerle Blondeel. Met deze prestatie behaalde ze de Vlaamse titel en doet ze ook ruim beter dan de limiet (15m79) voor het EKu18 deze zomer in Hongarije (Gyor). Nieuw dit jaar is dat de limieten voor dit EK pas vanaf 1 april kunnen gestoten worden i.p.v. 1 januari zoals vroeger het geval was. 

Eerder op de dag kende eerstejaars scholier Arnaud De Cremer (ASVO) een moeizame wedstrijd. Met 13m52 liet hij een degelijke prestatie opmeten maar zal toch wat ontgoocheld geweest zijn toen hij in de voorlaatste poging  van plaats 3 naar 4 zakte en zo op een 12cm van ’t podium strandde.

In de voormiddag mocht Febe Vandewalle (ASVO) de spits afbijten voor de FEThrowers. Bij de cadetten meisjes zagen we Febe groeien in haar wedstrijd. Elke worp ging wat beter en zo kon ze huiswaarts met een knap nieuw PR van 10m52 (7de). Doelstelling behaald en ondertussen zijn er al nieuwe gesteld 😉

Voor de aandachtige lezer nog deze uitsmijter: het werd vandaag de dag van 52! Febe begon de dag met 10m52 waarna Arnaud er exact 3m bij deed met 13m52, om dan Myrthe de dag te zien eindigen met opnieuw 3m extra en 16m52. 😉

Dikke proficiat allemaal!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s