BvV CAD/SCH te Ieper

Geplaatst op Geupdate op

Op een zonnige middag (05/05) in het verre West- Vlaanderen, kwamen de enthousiaste FEThrowers weer in actie. Deze keer stond de beker van Vlaanderen, landelijke 2A te Ieper, op het programma. Dit weekend zat het weer gelukkig wel mee en was het misschien zelfs iets te veel van het goede. Zowel Myrthe Van der Borght, Febe Vandewalle (ASVO) en Nina Denolf  begonnen om 14 uur aan de eerste proeven. Caro Van den Abbeele begon later aan haar wedstrijd speerwerpen.

Myrthe legde, ondanks de wind die niet goed mee zat, een mooie wedstrijd af met als resultaat 41m20. Goed voor 13 punten en dus ook de overwinning! Dat beloofde voor de rest van de namiddag! Febe stootte op datzelfde moment een nieuw PR met de kogel, met een worp van 10m91 haalde zij ook de overwinning binnen, voor Oudenaarde…

Nina behaalde met 1m53 in het hoogspringen de 3de plaats, goed voor 9.5 punten. Een evenaring van haar record op 1m56 zat erin maar werd nipt gemist bij de 3de poging. Caro trad in de arena voor het speerwerpen, een ongewoon nummer voor haar. Ze wierp een mooie 17m56 en slaagde er zo in VS wat extra punten te geven!

Myrthe ging later in de namiddag ook aan de slag in het kogelstoten. Het duurde eventjes voor haar motor aansloeg, maar haar laatste worp bracht haar toch weeral naar de overwinning! Met 15m49 haalde ze nog eens 13 punten binnen! Nina liep op de 200m naar een nieuw PR van 26″86! Een 4de plaats en daarmee nog eens 8 punten voor het VSteam.

Tot slot zagen we Febe nog een knappe prestatie leveren met de discus (29m29). Ook daar won ze haar wedstrijd. Met 2 overwinningen had ze een mooi aandeel in de promotie van ASVO naar 1ste landelijke. Onze VS-meisjes konden de degradatie niet vermijden en komen volgend jaar uit in 3de landelijke.

Met dank aan reporter ter plaatse, Nina Denolf, voor het verslag!

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s