Dag 1 Götzis & Herentals

Geplaatst op Geupdate op

HanneM
Hanne Maudens

Vandaag werd er gestreden op 2 niveau’s en 2 locaties door onze meerkampers. Op wereldniveau mocht Hanne Maudens meestrijden met de allerbeste in Götzis (AUT). Op Vlaams niveau waren het Nina Denolf en Pieter Vandenborne die op het Vlaams kampioenschap meerkamp in Herentals aan de slag gingen. Boegbeeld Hanne was “on fire” en verbeterde het ene na het andere persoonlijk record. Het werd een 4 op 4 voor Hanne. Ook Nina deed het verre van slecht met een 3 op 4!

Onze overzicht beginnen we uiteraard met Hanne Maudens. Hanne opende heel knap op de 100m horden in 14″00, een dik PR en 978p. Ook het hoog verliep prima. Daar haalde ze een outdoor PR met 1m80 en 978 punten, enkel indoor sprong ze vorig jaar een centimetertje hoger. Daarna was het kogelstoten aan de beurt. Elke poging ging ietsje verder. In haar derde beurt evenaarde ze haar indoor PR met 13m28 (746p). Het slotnummer op dag 1 is de 200m en ook hier had Hanne nog voldoende energie over om te knallen. Haar 24″28 en de bijhorende 954 punten was opnieuw een knap PR. Zo sluit Hanne dag 1 af op een mooie 11de plaats met 3656 punten, liefst 111 punter voor op haar PR. Dikke proficiat Hanne, veel succes voor dag 2. We hopen dat je nog even ” on fire” mag blijven!

.

Ook scholiere Nina Denolf is op weg om een knappe meerkamp neer te zetten. Zij liet in Herentals reeds tijdens dag 1, drie nieuwe persoonlijke records opmeten. Zo liep ze de horden in 15″54, goed voor 772 punten. Het hoogspringen was het enige minpuntje vandaag. Daar haalde ze een matige 1m45 en 566 punten. Het kogelstoten maakte dan weer veel goed wat ze verbeterde haar PR met meer dan een halve meter, haar beste stoot was 9m75 en 513 punten. Ook zij had nog voldoende energie voor de afsluitende 200m. Met 26″64 en 742 punten was PR 3 binnen. Momenteel staat ze op een knappe 8ste plaats met 2593 punten. Proficiat Nina, op naar dag 2! Veel succes.

In Herentals verging het junior Pieter Vandenborne wat minder. Wat gevreesd werd, werd de waarheid. Pieter was te vermoeid door een stageperiode op school waar hij telkens reeds om 7u moest beginnen werken. Bij de 100m werd het onmiddellijk duidelijk dat hij frisheid ontbrak. Met 12″37 beperkte hij wel nog de schade maar het verspringen met 4m85 en het kogelstoten met 9m45 gaven Pieters kunnen niet weer. Hij hield het dan ook begrijpelijk voor bekeken. Pagina snel omdraaien, Pieter…

Volledige uitslag Herentals.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s