Andreas pakt uit met de discus

Geplaatst op Geupdate op

9a10dbe8-837e-4834-a37b-cbcc022cd7b9
Andreas De Lathauwer

De zliveren discus – memorial François Van Den Branden op 15 juli te Lokeren werd opnieuw een super geslaagde kogel- en discusmeeting. Elk jaar opnieuw is dit een prachtig eerbetoon aan François, een topwerptrainer en 2de vader voor al zijn atleten. Het weer was top, misschien wel iets te… De sfeer was super onder de werpers en we zagen enkele prima prestaties. Door vakanties waren er wel slechts 4 FEThrowers aanwezig.

Ere wie ere toekomt, beginnen doen we met onze 2 cadetten jongens. Tweedejaars Andreas De Lathauwer knalde zijn discus voor het eerst over de 40m. Meer nog, hij deed het in deze wedstrijd zelfs 3x. Enkel zijn beste worp werd opgemeten, 41m01! Dit was niet alleen een dik nieuw persoonlijk record (+3m) maar ook ruim de limiet van het VS-TalentenTEAM en het minimum voor het BK cadetten in september. Met deze prestatie nestelde hij zich op de 7de plaats in de nationale outdoorranglijst van het discuswerpen bij de cadetten! Later op de namiddag nam hij ook nog deel aan het kogelstoten. De warmte en het lange wachten zorgden o.a. ervoor dat hij minder fris stond te stoten. Zijn 11m51 was niet de afstand die zijn kunnen weerspiegelde.
Onze 2de cadet en nog maar eerstejaars Cédric Broeckaert had een moeizame wedstrijd. Zijn techniek is nog wat te wisselvallig waardoor ook z’n worpen nog niet stabiel genoeg zijn. Toch pakte hij opnieuw uit met een knappe 38m04 en benaderde hiermee zijn PR tot op 1 centimeter. In het kogelstoten was het bij Cédric net zoals bij Andreas iets minder. Met 10m82 kan hij tevreden zijn maar had wellicht op meer gehoopt! Cedric heeft alvast de juiste ingesteldheid en motivatie om rustig verder te groeien. Dikke proficiat Andreas & Cédric!

Bij de masters vrouwen zagen we Ellen De Keukeleire (M35) een moeizame wedstrijd afwerken. Vooral met de discus lukte het niet meteen en bleef ze wat onder haar niveau. In het kogelstoten haalde ze 8m94 en in het discuswerpen kwam ze tot 27m77.

Tot slot nam trainer Filip Eeckhout (M35) ook nog deel. Hij was best tevreden met zijn 40m26 in het discuswerpen en de 14m45 met de kogel.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s