Goud & brons

Geplaatst op Geupdate op

img_5287
Hanne met enkele fans

Het werd een druk weekend in Moeskroen. Zaterdag stond er immers de Nationale interprovinciale match (NIPM) voor cadetten en scholieren op het programma. Op zondag was het dan weer de beurt aan onze juniores en beloften om er hun Belgisch kampioenschap te betwisten. Het werd vrouwen aan de macht voor de FEThowers want op beide dagen kwamen er telkens 2 in actie. We beginnen ons overzicht met het BK op zondag.

Belofte Hanne Maudens besliste pas laat of ze aan dit kampioenschap zou meedoen. Daar Hanne zelden kiest voor de gemakkelijkste weg op zo’n kampioenschap werd het deze keer het kogelstoten. Met haar eerste worp van 12m51 verzekerde ze zich onmiddellijk van de titel. Een knappe prestatie op een nummer dat vroeger vaak moeizaam verliep. Nu nog eens volledig focussen op de Memorial Van Damme (verspringen) volgende week en dan de verdiende rust na een schitterend seizoen!

FB_IMG_1535315910944.jpg

Een dame die ook een schitterend seizoen achter de rug heeft is juniore Annelien Beelaert. Annelien leverde vandaag haar beste wedstrijd ooit af met 6 heel stabiele worpen. Allen vlogen ze ruim boven de 35m met als beste 36m76, goed voor een mooie 3de plaats. Ze stond dan ook terecht heel fier op het podium! In het speerwerpen verliep haar wedstrijd, door de felle wind, wat moeilijker. Hier moest ze tevreden zijn met 32m13 en een 7de plaats.

Volledige uitslag BK

Een dag eerder tijdens de NIPM werden scholiere Myrthe Van der Borght 2de in het kogelstoten met 15m06 en cadette Febe Vandewalle 4de met 10m70. Beiden leverden zo een mooi aandeel in de knappe overwinning van Oost-Vlaanderen.

Volledige uitslag NIPM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s