VS-avondmeeting

Geplaatst op

DSC_0372
Andreas De Lathauwer

Tijdens de jaarlijkse sprintersmeeting eind augustus te Oordegem zet VS steevast enkele werpnummers op het programma. Uitblinker van de avond werd andermaal Andreas De Lathauwer. Na z’n exploot met de discus enkele weken terug zorgde hij deze keer voor een knalprestatie in het kogelstoten. Ook Annelien Beelaert liet haar goede vorm zien en kan zondag met een gerust hart richting Moeskroen voor haar BK. Een overzicht van hun en de andere werpresultaten kan u hieronder bekijken.

Ere wie ere toekomt, cadet Andreas De Lathauwer is toch een beetje de revelatie van het seizoen bij de FEThrowers. Met zijn discus verbeterde hij zich 2 weken geleden van 33m24 tot 44m44! Op de avondmeeting deed hij dit nog eens over met de kogel en verbeterde zich met meer dan een meter van 10m85 naar 12m99. Op training lukt hij al af en toe eens zo’n stoot maar dat het er nu ook op wedstrijd eens uitkomt is natuurlijk schitterend. Hij behaalde hiermee niet alleen een nieuw PR maar ook de limiet voor het BK en het Top- & TalentenTeam van VS.

Cadette Febe Vandewalle (ASVO) kende met de discus een moeilijke avond. Ze vond letterlijk en figuurlijk haar draai niet en kwam tot 28m05. Regen en discus zijn geen goede combinatie en zeker niet wanneer de techniek nog onvoldoende stabiel is.

Ook scholiere Myrthe Van der Borght kende een moeizame wedstrijd en vond nooit het goede gevoel. Met 14m83 bleef ze een stuk onder haar kunnen. Later op de avond werd ze door de club, samen met Hanne Maudens en Justien Grillet, nog in de bloemetjes gezet voor de sterke prestatie op het EK.

Arnaud De Cremer (ASVO) liet met 13m58 een degelijke prestatie opmeten bij het kogelstoten. In het discuswerpen haalde hij een stuk harder uit. Voor de 2de maal dit seizoen ging hij over de kaap van de 40m (40m13).

Juniore Annelien Beelaert testte haar discus- en speerwerpen nog eens met het oog op het BK van volgende zondag 26 augustus. Ze kan alvast met veel vertrouwen richting Moeskroen afzakken want voor de 2 de maal in evenveel weken verbeterde ze ruim haar PR met de speer (37m22). Met de discus begon ze heel moeizaam maar kon zich mentaal goed herpakken om uiteindelijk een degelijk 35m85 te laten opmeten.

Tot slot zagen we Lien Rubbrecht na maanden van inactiviteit, na een rugblessure, voor het eerst terug in competitie. Het belangrijkste was een goed gevoel overhouden aan haar wedstrijd en dat deed ze met 10m02 in het kogelstoten.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s