47m80!

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0372Een dag nadat Cédric Broeckaert z’n discusrecord flink aanscherpte was het de beurt aan Andreas De Lathauwer. Andreas trok naar het open PK hamerslingeren (15/09) in Eeklo waar ook de andere werpnummers ruim aanbod kwamen. Andreas liet net als tijdens het BK van vorige week een knappe reeks opmeten, alleen kon hij nu wel zijn discus eens goed treffen. Hij liet een schitterende 47m80 opmeten en komt zo op de 2de plaats in de Belgische jaarranglijst bij de cadetten te staan. Hij verbeterde zijn PR met ruim 3m!

Andreas kwam ook nog in actie in het kogelstoten waar hij op een +13m stoot hoopte. Alleen moest hij na discus enkele uren wachten en was het beste er wat af… Hij stootte wel nog 6x boven de 12m en bleef steken op een degelijke 12m72.

Junior Lode Lucas (ASVO) kwam 3 maal in actie. In het kogelstoten kwam hij tot een knappe 11m. Ook in het discuswerpen leverde een degelijke prestatie met 28m69 en zag zelfs nog een verdere worp niet opgemeten worden. Tot slot nam hij ook nog de hamer ter hand en kon daar met 25m01 en slechts 1 training de juniorentitel bemachtigen.

Bij de masters kwam Davy Uyttenhove (M35) zelfs 4 keer in actie.  Zowel in het hamerslingeren als het gewichtwerpen werd hij Provinciaal kampioen met respectievelijk 22m69 en 9m15. In het kogelstoten liet hij een eerder matige 10m26 opmeten maar het speerwerpen was dan wel weer op niveau met 41m41.

Tot slot was er Steven Lucas (M45 – ASVO) die in het gewichtwerpen met zilver naar hij kon. Hij slingerde zijn gewicht 8m50 ver. Wegens het uitlopen van de wedstrijd nam hij niet meer deel aan het hamerslingeren. Eerder op de middag nam hij wel nog deel aan het discuswerpen waar hij 26m02 liet opmeten.

Volledige uitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s