YOG 2018

Geplaatst op Geupdate op

YOG2018Van 6 tot en met 18 oktober mag de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires 4000 jonge topatleten  verwelkomen voor de derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen. Buenos Aires is de eerste Zuid-Amerikaanse stad die de Jeugd Olympische Spelen mag organiseren. Jonge toptalenten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen nemen er deel aan een programma vol “competing, learning & sharing”. Van VS-zijde werd FEThrower Myrthe Van Der Borght geselecteerd voor deelname aan het kogelstoten. Trainer Filip Eeckhout maakte als coach tevens deel uit van de Belgische selectie. Filip bleef echter thuis aan de zijde van z’n familie en broer Kristof, die op 4 oktober de strijd tegen een hersentumor verloor.


De atletiekcompetitie start op donderdag 11 oktober en duurt tot dinsdag 16 oktober. De kogelcompetitie met Myrthe zal bestaan uit 2 ronden van 4 pogingen. De beste prestatie per atleet van elke ronde wordt opgeteld en bepaalt zo het eindklassement. Het komt er dus op aan om op de 2 dagen zo ver mogelijk te stoten. Ronde 1 zal plaatsvinden op vrijdag 12/10 om 16u25 (21u25 Belgische tijd) en ronde 2 op maandag 15/10 om 16u50 (21u50 Belgische tijd)

De eerste rond werd geen succes voor Myrthe. Na een eerste goede trainingsweek in Argentinië kwam de pijn aan haar rechter schouder terug! Ondanks de goede zorgen van de kine’s kon ze maar moeizaam stoten. Het resulteerde in 14m46 en een 12de plaats, ruim anderhalve meter onder haar niveau. Hopelijk brengen de volgende dagen wat beterschap en kan ze in de 2de ronde met een mooi resultaat huiswaarts.

Enkele interessante links:
Volg live een specifieke competitie op de site van Olympic Channel. => Atletiek kan je volgen op het 2de kanaal vanaf 18u25.
Bekijk hier het fotoalbum YOG2018 van TeamBelgium.
Ontdek de atletieksterren van morgen! Filmpje met o.a. Myrthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s