Een lach en een traan!

Geplaatst op Geupdate op

img_5556
Foto: Johnny De Ceulaerde

Het BK meerkamp op 2 en 3 februari te Gent, kondigde zich hoopvol aan met een jonkie en een geroutineerde belofte. Scholiere Nina Denolf had haar goede vorm de voorbije wedstrijden reeds geëtaleerd en er werd dan ook een mooie prestatie verwacht. Hanne Maudens bouwde de trainingen af naar dit kampioenschap om zo in ideale omstandigheden een gooi te kunnen doen naar een ticket richting  het EK indoor te Glasgow! Hoe ze het er van afdrachten kan u hieronder lezen.

Nina begon haar 5-kamp op de 60m horden met een sterke prestatie (9″19), slechts 1 honderdste boven haar PR. In het hoogspringen sprong ze een degelijke 1m50, al had ze hier misschien ietsje beter verwacht. Het kogelstoten was tot voor kort een discipline waar ze met enige schrik aan begon. De voorbije trainingen en de VS-indoor waar ze haar PR verpulverde tot 10m44 brachten de nodige rust en zelfvertrouwen mee. Gevolg, opnieuw een verbetering van haar PR tot 10m55 en een fiere trainer in de tribune 🙂 . Daarna kwam het verspringen, normaal gezien haar beste nummer. Echter sport kan hard zijn en ze sprong 3 nullen. Slecht uitkomen op de plank was de oorzaak en weg waren de podiumambities. Iedereen had het deze sympathieke meid nochtans zo gegund. Hopelijk kan ze, na het verwerken van deze ontgoocheling, extra motivatie en kracht putten uit deze ervaring.

20190203

Het laatste woord krijgt Hanne. Wat een dag beleefde zij vandaag! Sterk beginnen op de 60m horden met 8″68 en op hetzelfde elan verder gaan in het hoogspringen met 1m76. Daarna kwam het kogel stoten dat in het verleden, net als bij Nina, voor wat onzekerheid zorgde. Het hard blijven trainen op deze discipline en enkele prima wedstrijden in’t recente verleden maken dat er nu met vertrouwen in de kogelring gestapt werd. Eerste worp bijna PR met 13m15 maar technisch niet zo best uitgevoerd. Haar 2de worp was veel beter uitgevoerd en BAM! 13m95, een dik nieuw persoonlijk record en clubrecord zowel bij de seniores als alle categorieën! En het stopte maar niet want ook het verspringen was van hoog niveau met 6m37. Als kers op de taart liep ze en tweede PR op de 800m in 2’13″98 wat een verbetering met bijna 5 seconden betekende.
5x presteren op zo’n hoog niveau leverde haar 4569 punten op, goed voor een PR-verbetering met 350 punten en nieuw clubrecord. Met deze prestatie prijkt ze momenteel op de eerste plaats op de wereldranglijst en is het EK-ticket zo goed als binnen (slechts de zes beste Europeanen worden uitgenodigd).

Volledige uitslag

Verslag Website Hanne
Verslag Sporza.be
Verslag AtletiekNieuws
Interview AtletiekNieuws
Verslag Heptathlon stats
Verslag Atletiek.be
Verslag European-athletics.org
Verslag IAAF.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s