BK AC indoor

Geplaatst op Geupdate op

20190217
Foto: Belga

Tijdens het Belgisch kampioenschap indoor op 17 februari kwamen net als tijdens het kampioenschap van Vlaanderen 3 FEThrowers in actie. Trainer Filip Eeckhout en discuswerpster Anuoska Hellebuyck (DEIN) namen deel aan het kogelstoten, meerkampster Hanne Maudens aan het verspringen. Het was Hanne die andermaal uitpakte met een wel heel straffe prestatie.

Uitzonderlijk beginnen we ons verslagje dan ook met het verspringen en niet met het kogelstoten. Ere wie ere toekomt, Hanne zette een prachtprestatie neer die, mits wat beter uitkomen op de plank, nog grootser had kunnen zijn. Na 2 verre nulsprongen en een voorzichtige 3de sprong (6m33) kwam ze in haar 4de poging tot 6m53! Dit was niet alleen goed voor een nieuw persoonlijk en clubrecord maar ook het Belgische record, dat tot dan op naam van Nafi Thiam stond, moest eraan. Deze prestatie was ook goed voor het minimum voor deelname aan het verspringen op het EK indoor. Super dikke proficiat Hanne, nu even genieten en dan focus op Glasgow!

In het kogelstoten zagen we Anouska opnieuw een zeer regelmatige wedstrijd stoten met als beste worp een evenaring van haar seizoensbeste, 13m47 (3de). Anouska verbeterde zich bijna worp na worp waardoor de wedstrijd misschien nog een paar worpen langer mocht duren. Nu het kogeltussendoortje achter de rug is, gaat de focus opnieuw naar het discuswerpen.

Bij de mannen kon master Filip tussen al dat jong geweld een 7de plaats bemachtigen met 14m96.

Volledige uitslag.

Verslag AtletiekNieuws
Verslag Sporza
Verslag Het Laatste Nieuws
Verslag 1 Atletiek.be
Verslag  2 Atletiek.be
Verslag TV Oost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s