In- & outdoor

Geplaatst op Geupdate op

DSC_0105 (1)
Cédric Broeckaert – Foto: Wim Willems

Het werd vandaag een drukke dag met heel wat (winter-)atletiek. Zo organiseerde ZWAT, naar jaarlijkse traditie, reeds voor de 17de keer de outdoor winter-werpwedstrijd “Throwing on the Rocks”. Wie het buiten te warm vond voor de tijd van het jaar 😉 , kon ook naar de Topsporthal te Gent waar EA haar jaarlijkse indoorwedstrijd organiseerde. Op beide wedstrijden kwamen er FEThrowers in actie.

De bedrijvigste vandaag was eerstejaars scholiere Febe Vandewalle (ASVO). De winter-werpwedstrijd te Burcht stond ook dit jaar reeds lang op haar planning. Ze keek er naar uit om nog eens met de discus te kunnen gooien. De zon met de bijhorende aangename temperatuur was van de partij. Febe kende geen ideale voorbereiding want ze was nog maar net terug van een weekje “uitwisseling” in Firenze (ITA). Toch schudde Febe een nieuw persoonlijk record van 32m26 uit haar mouw en dat met beperkte discustraining. Alvast een zeer sterk begin om op verder te bouwen richting zomer. Op de terugweg stopte ze, net als vorig jaar, nog in Gent waar ze deelnam aan het kogelstoten. Daar was het resultaat wat minder en sloeg de vermoeidheid wat toe. Ze liet 10m74 opmeten.

Nog in Gent zagen we Cédric Broeckaert en zeer sterke wedstrijd stoten met vier worpen boven zijn oud PR. Uiteindelijk verbeterde hij zijn PR van 12m10 tot 12m50. Een afstand waarmee hij toch nog niet echt tevreden was want op training lukte hij al betere worpen. Hopelijk mag hij volgende week deelnemen aan het BK en kan hij daar z’n huidige vorm nog eens etaleren.

Nog zo’n man in vorm is eerstejaars scholier Andreas De Lathauwer. Voor hem werd het een heel speciale wedstrijd want voor het eerst gebruikte hij er de draaitechniek. Hij oefende op training al een tijdje op deze techniek en week na week zagen we hem dan ook groeien. De laatste trainingen liet hij enkele knappe worpen zien waardoor we de tijd rijp achtte om de techniek ook eens op wedstrijd toe te passen… en hoe… onmiddellijk een PR van 12m62. Dat is bijna even ver als vorig jaar maar dan met een kilo meer 🙂 . Het werd zoals verwacht wel een wisselvallige wedstrijd waar hij z’n kogel slechts één keer kon treffen.

Tot slot vermelden we hier nog graag het nieuwe PR in het polsstokspringen (3m40) van Levi Denolf en de knappe 5m35 in het verspringen van z’n tweelingzus Nina Denolf.

Volledige uitslag Burcht.
Volledige uitslag Gent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s