Top dagje atletiek

Geplaatst op Geupdate op

img_0121De ” fluo yellow armada”  kwam een laatste keer in actie dit seizoen voor de beker van Vlaanderen bij de masters. Plaats van het gebeuren was Nieuwpoort, tijdig vertrekken was dus de boodschap want het schitterende weer zorgde voor heel wat verkeer richting kust. VS komt reeds enkele jaren in de hoogste afdeling uit en deed het opnieuw meer dan voortreffelijk met een toch wat gehavende ploeg. De Vlierzeelse “fluo armada” was niet onoverwinnelijk maar kon zich, met een heel knappe 4de plaats, vlotjes handhaven in de hoogste afdeling. Een dikke proficiat aan alle atleten, trainers en supporters die er mee voor gezorgd hebben dat we een leuke atletieknamiddag hebben mogen beleven. Hieronder kan u een overzicht vinden van de kogel- en discusprestaties 🙂

Trainer en master M40 Filip Eeckhout kende een begenadigde dag met een overwinning in het kogelstoten. Met 15m11 (13p) was hij dan ook heel tevreden en mits nog wat technische verfijning moet er nog wat meer inzitten. Ook in het discus liet hij mooie dingen zien met o.a. 3 worpen boven de 41m. Uiteindelijk werd hij daar 2de met 41m15 (11p).

Bij de vrouwen zagen we  Christa Peleman zich knap verweren tegen al die geroutineerde masters. Christa had enkele weken geleden nog nooit een kogel of discus van dichtbij gezien. Met een 8ste plaats in het kogelstoten (6m73 – 5p) en een 11de in het discus werpen (14m95 – 2p) kan ze terugblikken op een prima debuut!

Uitslag Nieuwpoort

.

In de tweede afdeling waren onze ogen gericht op onze Oudenaardse vrienden. Daar kwam Sofie Vervaeke (ASVO- M45) met de discus tot een knappe prestatie van 21m58, goed voor een 4de plaats en 9 punten. Steven Lucas (ASVO – M50) mocht zowel in het kogelstoten als het discuswerpen aantreden. Hij behaalde respectievelijk een 5de plaats met 10m34 (8p) en een 4de plaats met 25m32 (9p). In de totaalstand kon ASVO dus ook beslag leggen op een knappe 4de plaats en kende dus eveneens een relatief rustige namiddag.

Uitslag Zwevegem

.

Tot slot vermelden we nog heel graag enkele straffe prestaties van onze jongens in Hamme. Zowel cadet Cédric Broekaert als scholier Andreas De Lathauwer lieten er knappe dingen zien. De minste prestatie kwam misschien in het discuswerpen van Cédric met 42m45. Door de warmte had hij wat last van klamme handen waardoor hij z’n discus nooit perfect kon treffen. Beetje jammer maar daar hebben we snel een oplossing voor ;-). In het kogelstoten herpakte hij zich knap en kwam tot 13m77, slechts enkele centimeters onder zijn PR. Andreas stapelt momenteel de persoonlijke records op. Voor de 4de wedsrijd op rij verbeterde hij zijn PR met de kogel. Zijn nieuwe record bedraagt nu 13m31. Leuk te weten dat het hier niet zal eindigen want op training heeft hij reeds bommetjes van een ander kaliber gedropt. Met de discus kwam hij tot 41m92 wat ook maar enkele centimeters onder PR-afstand was. Hun toekomst oogt alvast mooi! Proficiat mannen!

Uitslag Hamme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s